A második felkészülési mérkőzésén már sokkal magabiztosabban játszott az Eb-selejtezőkre készülő női röplabda válogatott, mint egy nappal korábban. Az ellenfél a Kaposvár Arénában ezúttal is Szlovénia volt.

Jakub Gluszak szövetségi kapitány két helyen változtatott a csütörtöki kezdőcsapatán: Kalicanin Sanja helyén a még csak 17 éves Diamant-játékos, Kump Aliz, míg liberó poszton Juhár Dalma helyett Tóth Fruzsina játszott, és a mieink ezúttal magabiztos játékkal simán megnyerték az „alapmérkőzést” 3:0-ra.

Ezt követően megint sort cseréltek a kapitányok, és ezt a játszmát is a magyar csapat nyerte.


Magyarország – Szlovénia 4:0 (18, 21, 20, 21)

Kaposvár, felkészülési mérkőzés. V: Halász T., Kiss Z.

Magyarország: Szakmáry 13, Kump 5, Pallag 14, Török 15, Gyimes 9, Tálas 2. Csere: Tóth F., Juhár (liberók), Kiss G. 3, Szűcs K. 5, Papp O. 3, Vezsenyi 4, Bodovics 2, Bagyinka. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.

Szlovénia: Grudina 6, Mori 2, Zatkovic 10, Planinsec 6, Erzen 15, Potokar 5. Csere: Mazej, Janezic (liberók), Najdic 2, Zdovc 5, Boisa 5, Grbac 3, Bracko 2. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini.

Jakub Gluszak: – Sokkal jobban játszott a csapat, mint tegnap. Ma azt nyújtották a lányok, amit vártam tőlük és amit ők is elvártak maguktól. Annak is nagyon örülök, hogy a selejtezők előtti utolsó mérkőzést sikerült győzelemmel zárni. Ez egy nagyon fiatal és új csapat, ma is változtattam a felálláson, de mindenkinek sikerült meghálálnia a bizalmat. Elégedett vagyok, de persze mindent a helyén kell kezelni, hiszen a fontos mérkőzések a jövő héten jönnek. Addig még van hátra néhány napunk, amíg tovább csiszoljuk a játékot, de készen állunk majd az első megmérettetésre.

Címkék: válogatott, röplabda, kaposvár, sport