Pénteken 18 óra 30 perctől a DEAC otthonában lépett volna pályára a Kaposvári Kosárlabda Klub NB I-es csapata. A somogyiakat azonban utolérte a koronavírus-járvány, így el kellett halasztaniuk a debreceni meccsüket.

- A csapat valamennyi tagját és a stábot teszteltük. Sajnos többeknél pozitív lett az eredmény - nyilatkozta a delfinek.hu-nak Puska Zoltán, a csapatot működtető kft ügyvezetője. - Elsődleges célunk az egészség védelme, így valamennyi idevonatkozó előírás betartásával járunk el. Természetesen folyamatban van a hivatalos PCR-tesztelés is, de már tíz napos önkéntes karanténba vonult a csapat. A PCR-teszt eredménye dönt majd arról, hogy kik lesznek azok, akiknek ki kell hagyniuk és az új sportorvosi engedélyig nem léphetnek majd pályára. Nem hónapokat akarunk kihagyni, hiszen eddig is a mérkőzések lejátszására törekedtünk. Egyelőre azonban a folyamatos kontakt és a lappangási idő miatt tíz napot mindenképp meg kell várnunk, amíg nem tisztázódik a helyzet.

A tíznapos karantén lejárta után a tünetmentes játékosokkal újabb tesztet csináltat a klub, amennyiben az is negatív lesz, akkor a rendelkezésre álló kosárlabdázókkal folytatják majd a bajnoki küzdelmeket.

A DEAC elleni meccsen kívül a jövő szerdai Oroszlány elleni bajnoki is biztosan elmarad.

Címkék: kaposvári kosárlabda klub, deac, kosárlabda, koronavírus, sport