Kaposvári sikerrel ért véget a 2020/2021-es évad első felnőtt országos strandröplabda versenye. A Csepelen megrendezett ranglista-pontszerző viadalon 14 páros közül Lutter Liza és Wirth Annamária szerezte meg az első helyet.  

A RÖAK Kaposvár párosa az idei nyárra állt össze, és az összeszokás után szép eredményeket ért el, illetve teljesítette a legfontosabb célt, bejutott a 2020-as országos bajnokság döntőjébe, A lányok életében az elmúlt hetekben nem a strandröplabda játszotta a főszerepet (Lutter a kaposvári akadémián dolgozik edzőként, Wirth pedig a munka mellett a terem NB II-ben játszik a Kispest együttesében), mégis jól sült el a hétvégi erőpróba.

A Szabadkikötő-Friends Cup elnevezésű ranglista-pontszerző versenyt barátságtalan, hűvös időben rendezték meg, és négy csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. Lutter és Wirth egy 21:5-ös sikerrel mutatkozott be a Farkas, Tóth egység ellen, majd a negyeddöntőben két szettben verte a Kispeti, Svantner duót. Az elődöntőben a   Markovits, Csóri egység sem jelentett akadályt (2-0), így következhetett a finálé az eső helyen kiemelt Háfra Dominika, Török Mercédesz kettős ellen. Lutterék jó formája a nap végéig kitartott, és előbb 15:9, majd 15:11 arányban győzték le riválisukat így elkönyvelhették az első helyet. 
 

 

Címkék: Wirth, Lutter, strandröplabda, sport