A Honvéddal, a Vasassal és a Szegeddel került össze a vízilabda Magyar Kupa C-csoportjában a Kaposvári Vízilabda Klub. A négy együttes Kaposváron küzd majd meg egymással a továbbjutásért. A KVK a kupa csoportkörének tornáján vívja majd első tétmeccseit ebben a szezonban.

"Az ellenfelekkel egyelőre még nem foglalkoztunk, mi saját magunkkal foglalkoztunk. Most ér véget az alapozás időszaka, úgyhogy készülünk a Magyar Kupára. Sajnos a csoportunk úgy jött ki, hogy a Honvéddal kerültünk egy csoportba, akivel kezdjük utána három napra rá a bajnoki mérkőzéseket is. A kupa is fontos, de a bajnokság talán még fontosabb, úgyhogy nem tudom, hogy mit tudunk felfedni a játékunkból, mit nem. Az biztos, hogy az összes találkozót meg szeretnénk nyerni." - árulta el Surányi László, a Kaposvári VK vezetőedzője.

A KVK kerete a nyáron jelentősen átalakult. A csapat többek közt ezért is a szokásosnál korábban, már június legvégén elkezdte a felkészülést, hogy legyen idejük összeszokni a régi és új pólósoknak.

kvk

"Hét új játékosunk van, voltunk Tatabányán edzőmérkőzést játzani, valamint Szerbiában a szerb bajnok és kupagyőztesnél voltunk négy edzés erejéig, ami úgy gondolom, hogy nagyon jót tett a csapatnak is, és én is jobban átlátom, hogy mik azok, amik a csapatnak a hibái, mi az erőssége. Sok mindent leszűrtünk belőle, ma már videóztuk is, a saját játékunkat egyelőre. Azt gondolom, hogy készen állunk, de, hogy mire lesz elég, az majd a mérkőzésen fog eldőlni." - tette hozzá a mester.

A csoportból csak az első helyezett juthat tovább a negyeddöntőbe. A kaposvári játékosok közül Ifj. Berta József arra számít, hogy a négy csapat hatalmas csatát vív majd ezért.

"Azért most a Vasas nagyon erősödött, mondhatni, erősebbek nálunk, a Honvéd meg jóval előrébb végzett, mint mi. A Szeged friss felkerülő, viszont nem gyengék egyáltalán, tehát én arra számítok, hogy szoros meccs lesz mind a három. Egy gólokon fog múlni, a végjátékban jobb döntéseket kell hozni. Azt mondom, esélytelenek nem vagyunk egyikőjükkel szemben sem, de a feljutó Szegeddel szemben sincs nagy előnyünk, körülbelül azonos szinten vagyunk mindannyian." - foglalta össze Ifj. Berta József.

A Kaposvári Vízilabda Klub és a Virágfürdő közös akciót hirdetett meg a kupa csoportmeccseire. Azok, akik vasárnap és hétfőn jegyet váltanak a strandra, ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzéseket a fürdő szabadtéri 50 m-es medencéjénél. A KVK vasárnap 10:30-től a Honvéddal, 16 órakor pedig a Szegeddel játszik, majd hétfőn délelőtt 10 órakor a Vasas ellen zárja a kupa csoportküzdelmeit.

Címkék: kupameccs, kvk, vízilabda, sport