Július 4-e és 10-e között, immár 15. alkalommal rendezik meg Kaposváron az Intersport Ifjúsági Sportfesztivált, és az elmúlt évekhez hasonlóan, a labdarúgás mellett további három sportág, a kézilabda, a kosárlabda és a röplabda küzdelmeit is láthatják az érdeklődők. Az egyhetes, nagyszabású viadalon harminc országból csaknem ötezer fiatal élvezi majd a város vendégszeretetét.

null

A szervezők tájékoztatása szerint a korábbi menetrendhez képest változás, hogy ezúttal péntektől szerdáig tartanak majd a küzdelmek a város sportpályáin és csarnokaiban: az ünnepélyes megnyitót július 5-én, pénteken este tartják a Rákóczi-stadionban, a döntőket pedig 9-én, kedden és 10-én, szerdán játsszák majd a legjobbak

null

- Nagy öröm számunkra, hogy újra Kaposváron láthatjuk vendégül ezt a több ezer embert - mondta a szervezők képviseletében Hangai István. - Visszatér hozzánk a grúz röplabda válogatott, valamint a Feröer-szigetekről is várunk fiatalokat. Rajtuk kívül nagyon sok nyugat-európai együttest láthatunk vendégül. Felkészültünk a fesztiválra, és az a célunk, hogy a résztvevők ne csak a pályán, hanem azon kívül is érezzék jól magukat Kaposváron.”

Ahogy eddig is: a Kossuth téri fesztiválfalu lesz az esemény központja: itt is különböző programok várnak minden résztvevőt és érdeklődőt. Újdonság, hogy a májusban átadott Kaposvár Aréna is bekapcsolódik a programba, itt kosárlabda mérkőzéseket játszanak majd. A torna összes mérkőzését ingyenesen lehet megtekinteni.

Címkék: intersport ifjúsági sportfesztivál, megnyitó, péntek