A négy napos viadalon több, mint 600 versenyző lépett szőnyegre. Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat. Három regióból szerenként a nyolc legjobb tornász jutott be az országos döntőbe.

A Lovasakadémia SC versenyzői kiválóan szerepeltek, a verseny végére tíz országos diákolimpiai bajnokkal gazdagodott a klub. A somogyi lányok összesen 28 érmet nyertek, melyből 12 arany, 9 ezüst és 7 bronzérem. 

I. osztály 5. korcsoportban Kirkovits Dorottya megnyerte a karika és a szalag versenyt, buzogánnyal pedig ezüstérmes lett. I. osztály 3. korcsoportban Borbély Kata labdával aranyat, buzogánnyal bronzot, szalaggal ezüstöt nyert, míg Király Gréta kötéllel bronzéremnek, labdával ezüstnek örülhetett. 2. korcsoportban Szerafin Gréta megvédte labda bajnoki címét, szabaddal szintén a legjobbnak bizonyult, buzogánnyal pedig ezüst került a nyakába.

II. osztály 4. korcsoportban Gyenesei Fanni buzogánnyal aranyérmes, labdával ezüstérmes lett. Szombathelyi Zsófia megnyerte a kötél versenyszámot, Gál Bernadett és Kulcsár Adrienn követte őt a dobogón. Szombathelyi Zsófia emellé még egy karika ezüstöt is begyűjtött. Felden Petra szalaggal lett bronzérmes. Károly Kata és Németh Szonja pontszerző helyen végzett. 3. korcsoportban Bátori Lili holtversenyben Rohtmer Nikolettel lettek a karika bajnokai. Buzogánnyal pedig Gazda Véda lett az aranyérmes. Miklós Míra és Bajsz Babett a kötél és labda döntőben szerepeltek eredményesen. 2. korcsoportban Csernák Mirjam karikával és labdával is szépen helyt állt a népes, erős mezőnyben. 1. korcsoportban Kolics Holli karikával ezüstérmes lett, szabaddal 6.helyen zárt. Varga Maja szabaddal és karikával is a 4. helyen végzett.


Diákolimpia döntőDiákolimpia döntőDiákolimpia döntőDiákolimpia döntőDiákolimpia döntőDiákolimpia döntőDiákolimpia döntő
Diákolimpia döntő
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

6. korcsoportban Futó Anna buzogánnyal aranyérmes lett, karikával ezüstérem került a nyakába. 5. korcsoportban Horváth Boglárka labda gyakorlata bronzérmet érdemelt, karikával a 4. helyen zárt.

3. korcsoportban Czimmerman Rita karikával és labdával is a dobogó harmadik fokára állhatott. Gyánó Szonja és Buzás Natasa pontszerző helyeken végeztek. 2. korcsoportban Gippert Liza megnyerte a labda gyakorlatokat. Molnár Adél szabaddal és karikával is 4. lett. Grózner Alexa, Vass Gréta, Mészáros Veronika, Dancs Loretta is eredményesen szerepeltek. 1. korcsoportban Keszthelyi Boróka 5. lett, Vlasics Zorka, Hernádi Csenge, Németh Maja, Molnár Alíz és Magyarfi Szonja is szépen helyt álltak a népes mezőnyben.

A versenyzőket felkészítették: Balogh Orsolya, Oláh Dóra, Feitner Bernadett, Boros Ninetta, Kiss Pálma, Kárpáti Kitti.

Címkék: diákolimpia, Somogyjád, sport