A döntőkkel zárult vasárnap a kaposvári junior lovastorna Európa-bajnokság. A kontinensviadal utolsó napján Király Ákos, a házigazda Pannon Lovasakadémia lovastornásza is érdekelt volt a küzdelmekben. A fiatal sportoló számára nem kezdődött jól az Eb. A versenyek előtti kötelező orvosi vizsgálatokon sántának minősítették a lovát, így nem versenyezhetett vele. Alig egy napja volt új lovat tálálnia és összeszokni vele, ennek ellenére egy remek utolsó kűrrel a kiemelkedő hetedik helyen zárt.

"A lóváltás nem okozott nagy gondot, mert Amarettoval elég hamar összeszoktunk, egyszerű rajta dolgozni, szóval amiatt nem vagyok csalódott egyáltalán. Más pontozásra számítottam, amiatt kicsit csalódott vagyok, de a teljesítményemmel meg vagyok elégedve. Az utolsó kűr nagyon jól sikerült, és a körülményektől eltekintve szerinem jól sikerült ez a verseny." - mondta el a verseny után Király Ákos.

A férfiak egyéni versenyét Gregor Klehe nyerte. A német lovastornász nagyot mentett, ugyanis az első kűrjében komolyat rontott.

"Nem volt gyerekjáték megszerezni az első helyet, mert az első kűröm alkalmával leestem a lóról. Ettől függetlenül az egész torna alatt nagyon jól éreztem magam és az egész rendezvény nagyszerűen volt megszervezve" - mondta a németek friss Európa-bajnoka.

Sok hasonló visszajelzést kaptak a szervezők, akik az elmúlt öt napban rengeteget dolgoztak azért, hogy tökéletes körülményeket teremtsenek. Az idei Eb-re rekordszámú, több mint 250 sportoló érkezett 14 országból.

Taroltak a németek
Taroltak a németek

"Rendezői szempontból szerinem sikeresnek minősíthető ez a verseny, eddig rengeteg jó, pozitív visszajelzést kaptunk. Abszolút zökkenőmentesen zajlott a verseny, sem sérülés, sem olyan dolog nem történt, ami hátráltatta volna az eredményeket, vagy befolyásolta volna negatívan, úgyhogy azt gondolom, hogy ilyenkor egy rendező már megnyugodhat." -árulta el Villányi Krisztina, a rendezvény egyik szervezője.

Az egyéniben induló magyar lányok közül senki sem tudta elverekedni magát a legjobbak közé, a női csapat válogatott viszont a 10. helyen zárt, ami jó eredménynek számít.

"Azt mondom, hogy végülis most ezzel az utolsó napi kűrrel visszacsúsztak, úgyhogy a 10. helyen végzett a magyar válogatott. Én azt gondolom, hogy a körülményeinkhez képest ez is egy jó szereplésnek minősíthető. Picivel lehettek volna előrébb is, de azt hiszem, hogy ez a realitás most sajnos." - tette hozzá Villányi Krisztina.

A 2018-as junior lovastorna Eb a németek abszolút sikerét hozta. Egyéniben a férfiaknál, nőknél, valamint párosban és csapatban is Németországba kerültek az aranyérmek.

Címkék: európa-bajnokság, lovastorna, kaposvár, sport