Május 23-án, a Pécs elleni 10-6-os győzelemmel zárta a 2017/2018-as szezont a Kaposvári Vízilabda Klub. Két héttel később pedig arra is fény derült, hogy kik alkotják a csapat jövő évi keretét.

- A csapatnak gerince megmaradt, és ehhez próbáltunk erősíteni. Ifjabb Berta József visszatért hozzánk, Palotás Sámuel Pécsre költözik, ott fogja folytatni a pályafutását. Csatlakozik hozzánk két ifista is, nekik abszolút nem idegen a helyzet, mivel már több ízben is játszottak a felnőtt csapatban - mondta stábunknak idősebb Berta József, a kaposváriak mestere.

Az utánpótlásból érkező Németh Botond - Németh Levente páros mellett nagy erőssége lehet a KVK csapatának a Miskolcról egy szezon után visszatérő ifjabb Berta József.

- Nagy ambícióval mentem oda, sajnos nem úgy alakult ahogy gondoltam. Nem is értem, aki egy évnél tovább ott bír maradni. Nagyon sokat kaptam édesapámtól, és a hazaigazolásommal is talán visszatudok neki valamit adni, hogy az ő csapatában folytatom - válaszolta ifjabb Berta József.

A 24 esztendős sportoló merész tervekkel tért vissza a somogyi megyeszékhelyre.

- Tavaly azt nyilatkoztam, hogy az Európa Kupa miatt megyek Miskolcra, rájöttem, hogy nem feltétlenül ez a fontos. Én a Kaposvárral szeretnék nemzetközi porondra lépni, és úgy gondolom, hogy a csapat nevében is mondhatom, hogy mindent megfogunk ennek érdekében tenni - mondta a kaposvári nevelésű játékos.

Az együttes vezetőedzője szerint a legfontosabb cél a felsőházba kerülés lesz a következő idényben is.

- A felsőház mindig cél, még nem ültünk össze, nem beszéltük meg, hogy mi lehet az elfogadható eredmény. Nyílván nem csak rajtunk múlik, mivel minden évben változik a csapatösszeállítás mindenhol, és ez is nagyon befolyásolja, hogy hogyan fogunk szerepelni. Nyílván a sorsolás is számít, mivel két csoport van, nem mindegy, hogy könnyű ágra, vagy nehéz csoportba kerülsz - tette hozzá idősebb Berta József.

A már említett Palotás Sámuel mellett Varga Zsolt visszavonulásáról is lehetett hallani. A világbajnok vízilabdázó főként utánpótlás edzőként tevékenykedik majd a klubnál, de amennyiben szükség lesz rá a bajnokságban, akkor számíthat a játékára idősebb Berta József.

Címkék: berta józsef, keret, kaposvári vízilabda klub, sport