Az NB III. Nyugati csoportjának 27. fordulójában a tabella utolsó előtti helyén álló VLS Veszprém otthonában lépett pályára a Kaposvár.  

A hazaiak bátran mentek előre a mérkőzés elején. Az első említésre méltó lehetőség is előttük adódott: a télen együttesünknél is próbálkozó Balázs Richárd bombázott az oldalhálóba. A másik oldalon Szakály Attila jól csapódó átlövése jelentette az első komolyabb veszélyt, majd Szakály Attila szabadrúgása után Sóron Tibor lövését blokkolta egy védő a gólvonal előtt. Hiába az egyre több ígéretes támadás, a hazaiak kerültek előnybe. Gunther Zsolt tértölelő indítását Köböl Máté vette mellre, majd kilőtte a jobb alsót. Nem váratott sokat magára a Rákóczi válasza, három perccel később Ivancsics Gellért beadását Andorka Péter félollózó mozdulattal juttatta a bal alsóba.

A folytatásban Kollega Krisztián löketét tolta ki Kis Tamás, majd és Ivancsics Gellért átlövése ment kevéssel mellé. A másik oldalon pedig Lupták Lucas és Szabó Tibor lövése jelentett apróbb veszélyt Slakta Balázs kapujára. A szünet előtt pedig Ivancsics Gellért újabb próbálkozásánál mentett nagyot Kis Tamás, majd Andorka Péter lövését fogta könnyedén, így döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrészben elején apróbb próbálkozások voltak mindkét kapu előtt, majd a 61. percben jött az újabb kaposvári találat. Szakály Attila szabadrúgását követően Ur László fejelte a labdát Andorka Péternek, aki közelről szerezte meg saját maga és csapata második gólját. Nem sokkal később Vass Szilárd kapáslövésénél kellett nagyot nyújtózkodnia Slakta Balázsnak, majd Andorka Péter kísérleténél hiányzott pár centi a mesterhármashoz. A hajrában Irmes Dávid jól helyezett szabadrúgásával előbb egyenlített majd Vass Szilárd átadásából, Czimbalmos Zalán lövésével a vezetést is megszerezte a Veszprém, az akkor már tíz emberrel játszó Rákóczi ellen. Az utolsó percekben Andorka Pétert is kiállította a játékvezető, de a csapat így is mindent megtett a pontszerzésért. A végletekig kiélezett találkozót végül a kiesés ellen menekülő hazaiak nyerték meg, így megszakadt a Rákóczi tizenhat mérkőzéses győzelmi sorozata. Ráadásul Andorka Péter és Sóron Tibor sem léphet pályára a következő, Csepel elleni mérkőzésen.

 VLS Veszprém–Kaposvári Rákóczi FC 3–2 (1–1)

Veszprém, Egyetem Városi Stadion, 200 néző. V.: Kovács J. Z. (Nagy M., Rózsa).

VLS Veszprém: Kis T. – Szabó T., Gulyás, Erőss, Gunther – Köböl (Irmes, 66. p.) – Balázs R., Vass Sz., Lupták (Kelemen B., 55. p.), Szabó B. (Czimbalmos, a szünetben) – Bognár B. Vezetőedző: Vágó Attila.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Ur, Lakatos G., Hadaró (Rajczi, 91. p.) – Szakály A., Godzsajev (Vachtler, a szünetben) – Sóron, Ivancsics, Kollega K. (Sárközi K., 54. p.) –Andorka. Vezetőedző: Deákvári Antal. Edző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Köböl (22. p.), Irmes (84. p.), Czimbalmos (87. p.), illetve Andorka (25. és a 61. p.).

Kiállítva: Sóron (84. p.), Andorka (88. p.).

Sárga lap: Bognár B. (36. p.), Kelemen B. (60. p.), Gulyás (77. p.), illetve Szakály A. (28. p.), Sárközi K. (58. p.), Sóron (80. p.), Lakatos G. (83. p.). 

Címkék: veszprém, meccs, sport, Rákóczi