A Siófok Kézilabda Club hétlépcsős infrastruktúra-fejlesztési programjának központi elemét képezi az átadott új sportcsarnok, amelynek nyitóünnepségén Fodor János, a klub ügyvezetője úgy fogalmazott: sokéves álom válik ma valóra.

Beszélt arról hogy néhány éve Siófokon még edzeni se volt hol, ma viszont már sportszálló ad otthont közel 40 gyereknek, edzőcsarnok várja a sportolókat, a legkisebbek számára pedig szivacskézilabda-csarnok is épült. Az újabb sportlétesítménnyel kapcsolatban azt mondta: "Ez kis lépés a magyar kézilabdának, de nagy lépés Siófoknak és Somogynak". Szólt arról is, hogy csapatot, közösséget építenek, nem csak egy kézilabdaklubot. 

Siófok KC - Facebook
Siófok KC - Facebook

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője az új csarnokot Siófok és térsége régi és jogos igényének nevezte. "Jelen pillanatban az ország, sőt Európa egyik legkorszerűbb, XXI. századi csúcstechnikákat alkalmazó sport és rendezvényközpontja" - mondta. Beszélt arról is, hogy 2013-ban egy pontosan megtervezett fejlesztési koncepció alapján indultak a sportfejlesztések a városban. Öt esztendő alatt közel 5 milliárd forinttal gyarapodott a siófoki sportélet - summázta. Ennek részeként a Kiss Szilárd Sportcsarnok mintegy 3 milliárd forintból épülhetett meg, amelyet a kormány 1,9 milliárd forinttal támogatott hazai forrásból. Vállalkozások a társasági adókedvezmény rendszerén keresztül közel 800 millió forinttal segítették a komplexum megépítését, és Siófok önkormányzata vállalta a több mint 330 millió forintos TAO-önrész megfizetését. "A sportra nemzetstratégai és nemzetgazdasági szempontból is meghatározó ágazatként kell tekinteni" - mondta, utalva annak egészségmegőrzés terén betöltött szerepére is.

Siófok KC - Faceboo
Siófok KC - Facebook

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára Siófok értékeit méltatva úgy fogalmazott: "Régi tartozásunkat törlesztettük, hiszen tarthatatlan volt már az a helyzet, hogy a város nem rendelkezett sportcsarnokkal". Szólt arról is, hogy a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a sport-infrastruktúra fejlesztéseknek, hogy a magyar sportolók a nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket tudjanak elérni.

Címkék: Kiss Szilárd, Sportcsarnok, SKC, Siófok