Élcsapatokkal találkoztak a női röplabda NB II nyugati csoportjának 12. fordulójában a kaposváriak, és sajnos nem borult a papírforma. A RÖAK-Sport36 együttese Pécsen lépett pályára, és a remek teljesítmény is csak a játszmarabláshoz volt elegendő. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21-es alakulata a bajnokesélyes Balatonfüredet fogadta, és csak a harmadik szettben tudott felnőni a feladathoz.

Női röplabda NB II., nyugati csoport, 12. forduló

1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 – Szent Benedek Balatonfüred 0:3 (-11, -6, -21)

Kaposvár, Kodály iskola. V.: Hóbor, Selega.
Diamant: Mészáros, Béres, Hock, Zsom, Hegyi, Váldi. Csere: Rucz (liberó), Udvarácz, Wágner. Edző: Szelle Dóra, másodedző Duduka Ingrid.

Szelle Dóra: "Több, mint egy hónapja más-más felállásokban kell szerepelnünk, mert betegségek és sérülések nehezítik a felkészülést. A mai mérkőzésen a bemelegítést követően kiderült, hogy csapatunk irányítója Kalmár Viktória nem tudja vállalni a játékot. Az első két szettben a lányok teljesen összezavarodtak, elbizonytalanodtak. A harmadik szettben elhitték, hogy van keresnivalójuk a pályán, és bátor játékkal bizonyították, hogy többre képesek. Dolgozunk tovább."

PTE-PEAC - RÖAK-Sport36 Kaposvár 3:1 (-14, 15, 23, 18)

Pécs, 100 néző. V.: Barabás, Mezőffy.
RÖAK: Orczi, Koczka, Matesz, Witz, Vajda, Grábner. Csere: Nagy E.(liberó), Bába, Sólyom, Száraz, Nagy R. Edző: Sántosiné Oláh Edit.

Sántosiné Oláh Edit: "Nagyon jó kezdéssel simán nyertük az 1. szettet, majd a 2. szettben talán túl magabiztosan játszva, el is vesztettük. A pécsi lányok nyitásban felerősödtek, ezzel nehezítve a játékunkat. Ennek ellenére a 3. szettben 23:18-ra vezettünk, de sajnos itt beragadtunk és a szettet elvesztettük. A 4. szett már csak fellángolásokat hozott. Hullámzó teljesítmény jellemezte játékunkat, az a "pici plusz" hiányzott mindenkiből, hogy győztesként jöjjünk le a pályáról! Gőzerővel a következő meccsre koncentrálunk, vasárnap hazai pályán a Szoese ellen győzni szeretnénk!"

Címkék: RÖAK-Sport36, NB II, Diamant, röplabda