A vezetőedző tavaly nyáron 1+1+1 éves szerződést kötött az egyre markánsabb terveket szövögető klubbal, és az első szezon tapasztalatai alapján a cél a további fejlődés és előrelépés lehet az erős honi élvonalban.

A Diamant csapata az alapszakaszban az elmúlt kilenc év legjobb eredményét érte el azzal, hogy több bravúros idegenbeli győzelemnek köszönhetően a hetedik helyen végzett. A negyeddöntőben a Vasas Óbuda túl nagy falatnak bizonyult, az 5-8. helyekért kiírt rájátszásban pedig a három idegenlégióst és négy magyar válogatott játékost foglalkoztató Újpest ellen csak szetteket sikerült nyerni.

Jövőre is Zarka Péter dirigál.
Jövőre is Zarka Péter dirigál.

A lányok a hetedik helyért zajló párharc első felvonását 3-0-ra megnyerték a Gödöllő ellen, és ha a csütörtökön 19 órakor kezdődő, idegenbeli összecsapás végén is felülkerekednek, akkor a hetedik helyen fejezik be a bajnokságot. Az elmúlt három év nyolcadik helyezései után ez kicsi, de annál fontosabb előrelépést jelenthet az egyesület életében.

- A célunk nem változott a korábbiakhoz képest: szeretnénk az egyre magasabb színvonalú női NB I-ben helytállni, stabilan, hosszú távon is a felsőház, azaz a legjobb nyolc mezőnyének tagja lenni, és azon belül lépegetni előre – fogalmazott a Kaposvári Női RC ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc. - Zarka Pétertől nem csodát vártunk az elmúlt hónapokban, hanem azt, hogy rend és fegyelem legyen az öltözőben, a játékosok pedig folyamatosan fejlődjenek minden téren. Időközben az is kiderült, hogy a keret tagjai közül kik mire képesek, és a nagyobb kihívások is vonzzák-e őket. A statisztikákból az is világosan látszik, miben kell javulni, mely posztokon kell esetleg erősíteni, hogy a következő évad még jobban sikerüljön.

A háttérben már a télen elkezdődött a munka, ugyanis nem titok, hogy a versenyben maradás érdekében senki nem ülhet a babérjain. A bajnoki címvédő Békéscsaba nagy nemzetközi sikerei és a Nyíregyháza komoly tervei egyaránt húzzák magukkal a többi klubot, a női válogatott bravúrjai pedig szintén sokat lendítettek a szakágon. Az idei pontvadászatban több mint húsz idegenlégiós ütötte a labdát az NB I-ben, a kaposvári közönség száma örvendetesen nőtt, és egyre több cég lát fantáziát a helyi női röplabda támogatásában.

A tervek szerint a csapat nem áll meg, és újabb lépéseket szeretne megtenni előre a megkezdett, hosszú és fáradtságos úton.

Címkék: zarka péter, szerződés, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, felkészülés, sport