Hihetetlenül kiélezett harc várható a középszakasz felsőházába kerülésért. Jelen pillanatban az első ötben csak az alapszakaszgyőztes Alba Fehérvér helye biztos. Az utolsó két fordulóban óriási csata várható a Szolnok, Körmend, Zalaegerszeg, Szombathely, Kaposvár ötös között.

A somogyiak helyzete tűnik a legnehezebbnek. Az egymás elleni eredmények miatt ugyanis elképzelhető, hogy az sem lesz elég, ha a gárda megnyeri a hátralévő két mérkőzését.

- Igazából részünkről nincs nagy matek, nekünk mind a két mérkőzést meg kell nyernünk, és sorsunk még így sincs a mi kezünkben. Ezt elrontottuk a ZTE ellen itthon, úgyhogy nem kell nagyon gondolkodni, meg kell verni a MAFC-ot, meg kell verni a Szegedet, és nézni, hogy miként alakul a többi mérkőzés - tette hozzá Fodor Márton a csütörtöki meccs előtt.

A soronkövetkező MAFC elleni találkozó országos egyesnek tűnik, hiszen a fővárosiak az utolsó előtti helyen állnak. Az együttes azonban több szempontból is veszélyes lehet. Egyfelől az előző körben legyőzték a jó erőkből álló Falcót, másrészt pedig a bajnokság lebonyolításából adódóan nekik is minden győzelem sokat számíthat a végelszámolásban.

A két együttes idén egyszer már megmérkőzött egymással. Január elején kiélezett mérkőzésen, egy ponttal tudott nyerni a KKK a fővárosban. Nagy szerepe volt ebben Malik Cooke-nak, aki az utolsó MAFC-támadásnál blokkolni tudta Smisth-t, megakadályozva ezzel, hogy győztes kosarat szerezzen a hazaiak játékosa.

- Roppant kemény meccset játszottunk velük, nagyon szoros volt a végjáték. Mindent egylapra feltéve nekünk estek, hogy a karácsonyi szünet után egy győzelemmel indítsák az új évet. Ez azonban nekünk jött össze, és szerintem ez egy komoly eredménynek tekinthető - emlékezett vissza Malik Rashad Cooke.

Az Alba és a Zalaegerszeg elleni vereségek alkalmával a KKK-nál hiányzott az a csapatjáték, ami addig az eredményeket hozta. Azóta kezd újra jó formáb lendülni az együttes, Cooke szerint pedig ha most is csapatként működnek együtt, nem lehet gond a MAFC ellen.

A Kaposvári KK - MAFC találkozó csütörtökön este 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzés alakulását pedig ezúttal is nyomon követhetik itt, a KaposPonton!

Címkék: nb1/a, mafc, kaposvári kk, kosárlabda, sport