A Cseri úton lejátszott mérkőzésen a kaposváriak végig uralták a játékot, számos helyzetet alakítottak ki, de a lelleiek mindkét kapusa remek napot fogott ki. Az első félidőben Hujber Tamás egy megpattanó lövéssel szerzett vezetést a Rákóczinak, a szünet után pedig Mayer Milán növelte az előnyt. A próbajátékos előbb egy átlövésből, majd egy egyéni akció után volt eredményes.

A vendégek két, magasabb osztály is megjárt labdarúgója, Böjte Patrik és Laczkó Dávid többször okozott zavart a kaposvári védelemben, a hajrában pedig egy remek összjáték végén előbbi a szépítést is összehozta csapatának.

- A pénteki edzésen egy nagy terhelést kaptak a játékosok, ami meglátszott rajtuk a mérkőzésen, abszolút nem voltak frissek. A hozzáállással nem volt gond, de a fáradtság befolyásolta a döntéseiket. Ezért is fordulhatott elő, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk - mondta a lefújás után Artner Tamás vezetőedző.

- Szükségünk van ilyen mérkőzésre, mert a megyei bajnokságban nem szembesülünk ekkora fizikai kihívással. Az első félidőben még nem volt feltűnő és az erőnlétbeli különbség, a másodikban viszont már lehetett látni kívülről, és a csapat is érezte belülről. Ehhez az is hozzájárult, hogy a sérülések és a távozók miatt csak két cserénk volt - tette hozzá a lelleiek szakvezetője, az egykori kiváló játékos, Deákvári Antal.

Kaposvári Rákóczi FC–Balatonlelle SE 3–1 (1–0)

Kaposvár, Cseri úti műfüves pálya, 150 néző. V.: Nagy J.

Kaposvári Rákóczi FC: I. félidő: Gőcze – Vadas, Ludánszki, Lakatos G. – Nagy J., Pintér A., Szakály A., Hadaró – Jovánczai, Hujber, Kertész. II. félidő: Gőcze (Borsi, 58. p.) – Lakatos G., Ludánszki, Müllerlei – Nagy J., Zsivoczky, Pintér A., Szakály A. – Mayer, Jovánczai (Hujber, 61. p.), Berki. Vezetőedző: Artner Tamás.

Balatonlelle: Czebei (Czercula, a szünetben) – Balogh Be., Kiss K., Neubauer, Balogh Bo. –Balogh L., Bohata (Kiss P., 55. p.) – Fila, Böjte, Laczkó – Galgóczi. Edző: Deákvári Antal.

Gólszerzők: Hujber (34. p.), Mayer (51. és a 61. p.), illetve Böjte (82. p.).

Címkék: balatonlelle, rákóczi, győzelem, sport