Az eddigi egyetlen Bajnokok Ligája-győztes magyar röplabdázó, ifjabb Nagy Péter lábsérülése miatt kihagyta a Fino Kaposvár elleni rangadót, az egykori kaposvári Mészáros Dömötör viszont ott volt a pályán 40 évesen is.

A nyitójátszmában a kecskeméti együttes ugyan 12 pontot ajándékozott kaposvári ellenfelüknek, mégis sokáig náluk volt az előny. A szett hajrájában aztán Demeter György mester magához rendelte a játékosait, és láthatóan egy teljesen más szellemű együttes folytatta a játékot. Ahogy összeállt a kaposvári blokk, mindjárt más lett a játék képe. A vendég kecskemétiek mestere, Gyurkó Sándor hiába szakította meg kétszer is gyors időkéréssel a játékot, a lendületbe jött Finót már nem lehetett feltartóztatni.

A második már egyértelmű volt; végig a házigazda diktálta a tempót. A kaposvári nyitások zöme Mészáros Dömötört kereste, a Fino karmestere, Keen Cameron pedig remek labdákat tálalt a társai elé. A Bozóki Bence, Dávid Zoltán, Bögöly Gábor alkotta tengely folyamatosan tűz alatt tartotta a kecskemétiek térfelét, Nagy József és Vajda Tamás korlátlan úr volt a hálónál, a liberó szerepkörében dolgozó Deák Márk pedig többször is lehetetlennek tűnő labdákat szelídített meg.

A harmadik, utolsó felvonásban is látványos labdameneteket láthatott az egyre lelkesebb publikum. A kecskeméti egyletben Mészáros Dömötör és a mindössze 16 esztendős Pesti Marcell tartotta a lelket. A hajrában aztán a balkezes Kalmár Ákos rögtön két remekbe szabott, pontot érő megmozdulással mutatkozott be, és Csányi Tamás is elmondhatja magáról, hogy győztes csapatban szerepelt. A Fino megérdemelten húzta be újabb győzelmét.

Demeter György: Arra építettük a taktikánkat, hogy Mészáros Dömötört megnyissuk, és így kevésbé hatékonyan tudja csak támadni az állásainkat. Az első játszma hajrájában állt össze a védekezésünk és a blokkunk, innentől kezdve már simábban ment minden.

Gyurkó Sándor: A Kaposvár jobb játékerőt képvisel, mint mi, de azért van hiányérzetem. Remélem, a folytatásban a fiatalok is felnőnek majd a feladathoz.

A Fino legközelebb Cipruson lép fel: a csapat szerdán a Pokka Karava vendége lesz a Challenge Kupában.

Fino Kaposvár–HÉP-Kecskeméti RC 3–0 (21, 18, 19)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 500 néző. V.: Horváth M., Mezőffy.
Fino Kaposvár: Keen 2, Dávid Z. 9, Vajda T. 5, Bögöly 7, Bozóki 14, Nagy J. 11. Csere: Deák M. (liberó), Kalmár Á. 2, Csányi T. Vezetőedző: Demeter György.
HÉP-Kecskeméti RC: Török P., Mészáros D. 13, Szabó M. 5, Pesti 11, Horváth K. 7, Erki 2. Csere: Csala (liberó), Török Sz. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.

Kaposvarvolley.hu

Címkék: rangadó, Kecskemét, győzelem, Fino, röplabda, sport