Parádés győzelemmel kezdte a bajnokságot a Kaposvári Kosárlabda Klub. Az együttes a nyitófordulóban 13 pontos félidei hátrányból felállva 11 ponttal verte a roppant erős Sopront. Az együttes házatáján úgy vélik, ez a győzelem nagy lökést adott a csapatnak.

A lendületre pedig szükség is lenne, ugyanis a KKK-ra a második fordulóban újabb nehéz meccs vár. Az együttes a szezonnak nagy reményekkel nekivágó Körmend otthonába látogat szerdán. A vasiaknál többen is sérüléssel bajlódnak, a Szeged elleni győztes sezonnyitón például két légiósa is megsérült a piros-feketéknek. Ám hiába kelti megtépázott csapat látszatát a Körmend, otthonukban senki nem mehet biztosra. Ezt pedig Grebenár Péter tudhatja a legjobban, hiszen éveken át a körmendiek alkalalmazásában állt.

- Az mindig egy oroszlánbarlang. Nem lehet arra fölkészülni, hogy mi fog ott történni. Ha beesnek a hármasok, akkor az ellen nehéz. Ha tudjuk a második félidei játékunkat tovább vinni, és az új játékos is hoz egy jó teljesítményt, akkor van sanszunk - árulta el Grebenár Péter.

Az emlegetett új játékos pedig nem más, mint Kenneth Simms, aki a próbajátékon lévő Matt Stainbrookot váltotta. Az amerikai center szintén egy hetes próbajátékra érkezett Kaposvárra, és sokat hallott már a magyar bajnokságól.

- Több ismerősöm is játszott már ebben a ligában, tőlük pedig úgy értesültem, hogy remek a magyar bajnokság. Sok az erős csapat, és eléggé kiegyenlítettek az erőviszonyok. Remélem szerdán győzelemmel mutatkozhatok be új csapatomban - mondta Kenneth Simms.

Hogy így lesz-e, az a szerde este 18 órakor kezdődő találkozón kiderül. A mérkőzést a ezúttal is élőben közvetítjük, szöveges tudósítás formájában.

Címkék: körmend, kkk, meccs, sport