Három mérkőzést játszott a kazincbarcikai nemzetközi csarnokavató felkészülési torna első napján a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A bajnok és kupagyőztes kaposvári együttes háromszor is 2:1 arányban maradt alul.

A két szlovák élcsapat, a Presov és a Komarno, valamint a házigazda Vegyész RC Kazincbarcika egyaránt nehéz ellenfélnek tűnt a felkészülési időszak derekán, de a formálódó kaposváriak jól helytálltak a torna első napján.

A kiírás szerint minden mérkőzés három szettes volt, az első és a második játszma 25 pontig, a harmadik pedig 15 tartott.

A Fino együttese a Komarno ellen, 1-1-es állás után, a harmadik játékrészben minimális különbséggel, 17:15 arányban maradt alul, másik két meccsén pedig 0-2 után nyert játszmát.

"Hasznos, tanulságos mérkőzéseket játszottunk a torna első napján - kezdte értékelését Demeter György vezetőedző. - A fiatal, junior játékosainknak még fizikálisan és mentálisan is bele kell erősödniük a felnőtt mezőnybe, de minden egyes meccsen léptünk előre valamiben, és összességében elégedettek lehetünk a látottakkal. Tapasztalt játékosokkal felálló csapatokkal találkoztunk, és remélem, pénteken még több sikerélmény jut nekünk."

A kaposváriak csütörtöki eredményei:

Fino Kaposvár SE - Komarno 1-2 (23, -22, -15)
Fino Kaposvár SE - Vegyész RC Kazincbarcika 1-2 (-17, -23, 12)
Fino Kaposvár - Presov 1-2 (-22, -16, 12)

Folytatás pénteken 9.30 órától az elődöntőkkel, majd a helyosztókkal.

Címkék: Kazincbarcika, Fino, Kaposvár, sport