Érdeklődve figyelték a legkisebbek a Közutasok tekecsapatának legutóbbi edzését. A gárda idei első hazai mérkőzésére készül, a szezon első fordulójában Győrben léptek pályára. A Rába-parti találkozó magabiztos hazai sikerrel zárult, de a kaposváriak ennek ellenére elégedettek voltak egyéni teljesítményeikkel.

- Tavaly is jó mérkőzést játszottunk velük, bár hasonló eredménnyel, 7:1-es különbséggel, de nagyon jó egyéni eredménnyel. Most hasonlóképp jártunk, ők megint nagyon jó napot fogtak ki, mi elértük azt, amit szerettünk volna, 3511 fát. Talán egy gyengébb eredményünk volt, a másik öt játékosunk hozta azt, amit várni lehetett. Ők viszont nagyon jó napot fogtak ki, azért a hat emberből öt 600 fölötti eredményt ért el, azért ez ritkaság még a Szuperligában is - mondta a Közutasok 1.MCM Kaposvári TK játékos edzője, Horváth László.

A férfi élvonalbeli teke-bajnokság mezőnye idénre némileg átalakult a tavalyi kiíráshoz képest. Több új csapat színesíti a Szuperligát, amelyek ráadásul nem is tűnnek gyengének. A somogyiak az erőviszonyok tekintetében óvatos célkitűzéseket fogalmaztak meg.

"Tavaly nyolcadikak lettünk, ami az előző évihez képest visszaesés volt az ötödik hely után. Eléggé változott a mezőny, attól függetlenül, hogy az Erőmű visszamondta az indulást, és így három újonc csapat van, de abból kettő elég erősnek tűnik. Az Ajka jól igazolt, a Salgózd, tehát a Salgótarján és az Ózd vegyes csapata pedig elég jó játékerőt képvisel. Az alapkitűzés a benntmaradás, és aztán a maximális kitűzés, hogy a nyolcadik helynél mindenképpen szeretnénk előrébb végezni, mert úgy gondoljuk, hogy mi ennél jobbak vagyunk" - foglalta össze a játékos edző.

A holtszezonban a Közutasok csapatánál is volt egy-két változás. Az NB II-ben szereplő kaposvári 1.MCM SE együttese idén nem a másodosztályba, hanem a megyei bajnokságba nevezett. A csapat játékosai közül két felnőtt és két ifjúsági játékos a Közutasoknál folytatja tovább.

Az új játékosok közül Kiss Richárd Győrben a tűzkeresztségen is átesett, mégpedig egy remek, 565 fás egyéni teljesítménnyel.

A Közutasok első hazai mérkőzésüket szombaton játsszák a Szolnoki MÁV SE ellen. A találkozó 13 órakor kezdődik a Szántó utcai tekecsarnokban.

Címkék: szuperliga, máv, teke, sport