A Magyar Röplabda Szövetségben kedden este elkészítették a Magyar Kupa 2016–2017-es idényének sorsolását - tudósít a hunvolley.hu. A férfiaknál a címvédő Fino Kaposvár az első körben erőnyerő, a négy közé jutásért pedig a Kertváros-Dunaferr párharc nyertesével találkozik majd. A hölgyek között az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a nyolcaddöntőben az NB II-es Miskolc otthonában vívhatja ki a továbbjutást, a negyeddöntőben pedig a bajnok és kupagyőztes Linamar-Békéscsaba vár(na) rá.

Mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél 14-14 csapat nevezett, így az idei kupadöntő résztvevői (Fino Kaposvár és Kecskemét, illetve Linamar-BRSE és Vasas-Óbuda) a nyolcaddöntőkben erőnyerők lesznek. A férfiaknál még az is bonyolította a helyzetet, hogy az idei bronzérmes Dág menet közben visszalépett, így a helyükre sorsolni kellett egy negyedik kiemeltet, amely végül a Vegyész RC-Kazincbarcika lett.

A Magyar Kupa kiírásának megfelelően az azonos osztályú csapatok két mérkőzésen döntik el a továbbjutás sorsát, míg különböző osztályú klubok esetén az alacsonyabb bajnokságban szereplő egyesület pályaválasztásával egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

A nyolcaddöntőket legkésőbb november 30-ig, a negyeddöntőket december 31-ig, az elődöntőket pedig január 31-ig kell lejátszani, míg a döntőkre és a bronzmérkőzésekre február 10-11-én kerül sor.

A FÉRFI NYOLCADDÖNTŐ MÉRKŐZÉSEI:

DEAC – Pénzügyőr SE
SZTE EHÖK SE – MAFC-BME
PTE-PEAC C-Doki – Sümegi Röplabda Egyesület
Felsőváros-MÁV Előre SC – Szolnoki Főiskola RKSI
Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club – Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika
Kertvárosi Sport Egylet – Dunaferr SE

A FÉRFI NEGYEDDÖNTŐ MÉRKŐZÉSEI:

DEAC/Pénzügyőr – SZTE/MAFC
PTE/Sümeg – Kecskemét
Felsőváros/Szolnok – MEAFC/VRCK
Kertváros/Dunaferr – Kaposvár

A NŐI NYOLCADDÖNTŐ MÉRKŐZÉSEI:

TFSE - Gödöllői Röplabda Club
Palota RSC - Jászberényi RK
Haladás VSE - UTE
Sümegi Röplabda Egyesület - MTK-Budapest
Budaörsi DSE - Fatum-Nyíregyháza
MVSC MVSI - 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

A NŐI NEGYEDDÖNTŐ MÉRKŐZÉSEI:

TFSE/Gödöllő – Palota/Jászberény
Haladás/UTE – Vasas
Sümeg/MTK – Budaörs/Nyíregyháza
MVSC/Kaposvár – BRSE

Címkék: Fino, Magyar Kupa, Diamant, röplabda, Kaposvár, sport