Zarka Péter vezetőedző együttesében folytatja pályafutását a 20 esztendős, korábbi sokszoros utánpótlás válogatott Kanizsai Dorottya, aki a bajnok és kupagyőztes Békéscsaba gárdájától érkezett Somogyba.

Az 1996-os születésű, 175 centi magas játékos a nyitásfogadó-ütő posztján bevethető, de a libero szerepkörében is otthonosan mozog. Kanizsai tíz éves korábban kezdett el röplabdázni szülővárosában, Kecskeméten, három évvel később aztán már Békéscsabán folytatta, Nagy Attila edző irányításával. Négy esztendőn át szerepelt a korosztályos válogatottakban. Csabai klubjával gyermek, ifjúsági és junior bajnoki címet szerzett, a felnőtt keret tagjaként pedig háromszor nyert magyar bajnokságot és egyszer Magyar Kupát.

Kanizsai Dorottya (balra) és Korniss Ildikó a következő szezonban is csapattársak lesznek - immár Kaposváron
Kanizsai Dorottya (balra) és Korniss Ildikó a következő szezonban is csapattársak lesznek - immár Kaposváron

"Kaposváron folytatom a pályafutásomat, és nagyon várom már, hogy elkezdődjön a versenyszezon. Kornis Ildi és Bagyinka Fanni csapattársaim voltak Békéscsabán is, örülök, hogy ezután is együtt játszhatunk. Szeretnék minél hamarabb beilleszkedni, és minél jobb összhangban lenni a többi csapattársammal. Remélem, több játéklehetőséghez jutok majd, és az a célom, hogy én is hozzájáruljak ahhoz, hogy a tabellán előbbre jusson a csapat. Figyelemmel kísértem a kaposváriak eddigi eredményeit, szimpatikus az együttes, és most már mondhatom, hogy a város és az iskolám, a Munkácsy gimnázium is" - mondta Kanizsai Dorottya.

Címkék: kanizsai dorottya, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, röplabda, kaposvár, sport