Jó néhány nézőt kicsalogatott a magyaregresi pályához a Balatonlelle elleni rangadó. A jelző talán nem túlzás, a Lelle ugyanis az osztály favoritjai közé tartozik, a házigazda pedig két mérkőzés után veretlenül várhatta a negyedik fordulót. Ennek ellenére az egresiek helyén kezelték az eddigi sikereket.

"Ez a veretlenség nem jelent semmit. Két csapattal játszottunk, a Somogyvárral és a Karáddal. Idegenben tudtunk nyerni, két meccs alatt kaptunk egy gólt, erre próbálunk most is építeni, biztosan védekezni és kontrákkal meglepni a Lellét. Ismerjük a játékosaikat, tudjuk, hogy hol játszottak, milyen poszton játszanak, mik az erősségeik, ezeket próbáljuk meg kihasználni" - mondta Törzsök Tamás, Magyaregres vezetőedzője.

A Balatonelle a nyár folyamán alaposan megerősödött, egyik legnagyobb fogásuk a hatszoros magyar válogatott, egykori NB1-es gól király, Waltner Róbert volt.

Az új érkezők ellenére a gárda számára nem úgy indult a szezon, ahogy eltervezték. Három forduló után mindössze három pont szerepelt a nevük mellett, igaz mindkét vereségüket egy élmezőnyhöz tartozó csapat ellen szenvedték el.

"Két rangadót buktunk el egy gólla, ami nem kellemes, de azt mondom, hogy vállalható volt mindegyik, főleg a Balatonkeresztúr elleni mérkőzés. Azon kívül mi mindenhol nyerni szeretnénk, tehát itt is, most is nyerni szeretnénk. Az egy külön kérdés lesz, hogy sikerül-e. Minden csapat ellen nehéz, de hát egy Balatonlellének mindenhol ahol pályára lép, győzelmi esélye van, és ezt meg is kell nekünk ragadni mindig" - válaszolta Papp Zoltán, a Balatonlele SE mestere.

A Magyaregres ellen pedig sikerült is ez. Bohota Ádám már a harmadik percben felavatta Buchenauer kapust, majd a tízedik percben Waltner szabadrúgása után már kettővel ment a Lelle.

A Rákóczi egykori támadója aztán kétszer is beköszönt még az első félidőben, így a nagyszünetre négy gólos előnnyel mehetett pihenni a Lelle. A vendégek a fordulás után sem vettek vissza, a második félidő közepén Laczkó Dávid duplázott két perc alatt, amivel ki is alakította a 6-0-s végeredményt.

A Balatonelle győzelmével öt helyet ugrott előre a tabellán, így jelenleg már az ötödikek. A Magyaregres viszont totálisan az ellenkező utat járta be, a hatodikról a tízenegyedik helyre estek vissza.

Címkék: magyaregres, megye 1, balatonlelle, labdarúgás, sport