A 7 főből álló kaposvári különítmény parádésan teljesítve 5 bajnoki aranyat és 4 ezüstöt zsebelt be az egyéni és váltószámokban.

A verseny rangjának megfelelően minden korosztályban nagy küzdelem folyt a helyezésekért. A 800 méter úszást 20 km kerékpározás követte, majd 4 km kajak következett végül 5 km futás zárta a versenyt.

Csima Laura kajak
Csima Laura kajak

A rajt időpontjában erős keleti szél fújt, ami az úszásnál és a kajakozásnál is megnehezítette az indulók dolgát. Szerencsére a kaposváriak hozzá voltak szokva ezekhez a körülményekhez, hiszen a Deseda tavon előfordulnak hasonló nagyságú hullámok erős északi szél esetén. A kerékpáros szakasz is meglehetősen nehéz volt, hiszen a versenyzőknek a Balaton partról fel kellett kapaszkodniuk egészen Dörgicséig, ami 300 méter szintkülönbséget jelentett.

Csima Laura bike
Csima Laura bike

A kaposváriak közül mindenki jól teljesített, így összesen 9 dobogós helyet sikerült elérni. Külön említést érdemel Csima Ferenc teljesítménye, aki 2 egyéni első helye mellett 2 váltó tagjaként is a dobogó legfelső fokára állhatott. A mindössze 14 éves Tapaszti Bence, aki az idén 2 országos bajnoki címet is nyert négyes kajakban, élete első quadrathlon versenyén a serdülő korosztályban második helyezést ért el, ami abszolútban a 10. helyet jelentette. Teljesítményén már most látszott, hogy pár éven belül felveheti a versenyt akár a világ élvonalába tartozó versenyzőkkel is.

A Quadrathlon Világkupa sorozatból még két futam van hátra. Szeptember első hétvégéjén rendezik a sprint távú német bajnokságot Ratscherben. A sorozat Osloban zárul a középtávú skandináv bajnoksággal.  Csima Laura ezen versenyek eredményeitől függetlenül már megnyerte a Világkupát a juniorok között és második helyen végzett abszolútban. A férfiak között még továbbra is nyílt a verseny a végső helyezésekért mindegyik korcsoportban.

csapatkép, balról: Dr. Nagy Gergely, Tapaszti Bence, Tapaszti Péter, Csima laura, Dr. Csima Ferenc, Dr. Gyevnár Zsuzsanna, Horváth Attila
csapatkép, balról: Dr. Nagy Gergely, Tapaszti Bence, Tapaszti Péter, Csima laura, Dr. Csima Ferenc, Dr. Gyevnár Zsuzsanna, Horváth Attila

Eredmények:

Női abszolút: 2. Csima Laura

Női junior: 1. Csima Laura

Férfi abszolút: 1. Dr. Csima Ferenc, 6. Horváth Attila, 10. Tapaszti Bence, 23. Dr. Nagy Gergely

Férfi serdülő: 2. Tapaszti Bence

Férfi felnőtt: 9. Dr. Nagy Gergely

Férfi masters: 1. Dr. Csima Ferenc, 2. Horváth Attila

Férfi 2 fős csapat: 1. Dr. Csima Ferenc – Tapaszti Péter

Vegyes 2 fős csapat: 2. Horváth Attila – Dr. Gyevnár Zsuzsanna

Vegyes 3 fős csapat: 1. Csima Laura – Dr. Csima Ferenc – Tapaszti Péter

A Világkupa állása 6 futamot követően:

Női abszolút: 2. Csima Laura, 8. Horváth Lilla

Női junior: 1. Csima Laura

Női felnőtt: 2. Horváth Lilla

Férfi abszolút: 2. Dr. Csima Ferenc, 37. Horváth Attila, 68. Tapaszti Bence, 113. Dr. Nagy Gergely

Férfi serdülő: 7. Tapaszti Bence

Férfi felnőtt: 34. Dr. Nagy Gergely

Férfi masters: 1. Dr. Csima Ferenc, 9. Horváth Attila

Címkék: quadrathlon, csima laura, világkupa, sport