Ez aztán a meglepetés: két békéscsabai játékossal erősíti meg keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. Az elmúlt három évad magyar bajnok együtteséből két fiatal, utánpótlás válogatott tehetség érkezik, és a játék mellett mindketten elkezdik majd tanulmányaikat a Kaposvári Egyetemen. Korniss Ildikó a feladó-átló, Bagyinka Fanni pedig a feladó posztján bevethető.

A 18 éves, 189(!) centi magas Bagyinka fiatal kora ellenére szép eredményeket ért el, és nem csak nevelőegyesületében, hanem a korosztályos válogatottban is pályára léphetett már.

„A 2014/15-ös évadban felnőtt, junior és ifjúsági magyar bajnoki címet szereztem, ez az év volt nekem eddig a legsikeresebb a röplabda szempontjából. További tervem az elkövetkező években pedig az, hogy az egyetemen jól teljesítsek, és mellette folytathassam a játékot, és újabb sikereket érjek el ebben a sportágban, immár Kaposváron” – fogalmazott Bagyinka Fanni.

A 20 esztendős, 178 centi magas Korniss Ildikó háromszoros felnőtt magyar bajnoknak és egyszeres Magyar Kupa-győztesnek vallhatja magát, és az elmúlt évadban kemény hazai és nemzetközi mérkőzéseken kapott bizonyítási lehetőséget Szasa Nedeljkovics vezetőedzőtől. A jó képességű röplabdázó a több játéklehetőség és az egyetemi tanulmányok elkezdése miatt vált klubot.

"2005-ben kezdtem el röplabdázni az akkori általános iskolámban, és három évvel később kerültem Nagy Attila edzőhöz. Ebben az időszakban ifi és junior válogatott is voltam. 2013 januárjában ifjúsági, majd 2014 tavaszán junior EB-selejtezőn is részt vettem. A 2013/14-es szezonban kerültem a felnőtt gárdába Békéscsabán. Ekkor szerezte meg a BRSE az első bajnoki címét. Mozgalmas és sikeres három szezont tudok magam mögött, bár kevés játéklehetőséget kaptam. Az elmúlt szezonban csak a röplabdával foglalkoztam, mert tavaly leérettségiztem. Ebben az idényben szeretném elkezdeni egyetemi tanulmányaimat, és emellett szeretnék minél több játéktapasztalatot szerezni. Ezek Kaposváron adottak számomra. Izgatottan várom, hogy megismerjem az új edzőt és a csapatot. Bízom benne, hogy nagyon jó szezonunk lesz” – mondta Korniss Ildikó.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Békéscsabáról két játékos is érkezik hozzánk – tette hozzá Orosz Ferenc, a kaposvári egyesület ügyvezető-elnöke. – A csabai klub az elmúlt években nagy dolgokat vitt véghez, a szakemberek kiváló és eredményes munkát végeztek, és bízom benne, hogy Ildi és Fanni minél többet megmutat majd az eddig megszerzett tudásából és a Békéscsabára jellemző profi szemléletből. A kaposvári közgyűlés júniusi pozitív döntésének köszönhetően kedvezőbb helyzetben várjuk az új évadot, és szeretnénk egy sikerre éhes, a szurkolói igényeket is kielégítő csapatot formálni. Nem lesz könnyű a dolgunk az egyre erősebb magyar női mezőnyben, de bízom benne, hogy előrelépünk az elmúlt három évben elért nyolcadik helyről.”

A klubvezetés az előttünk álló napokban újabb bejelentéseket tervez, így hamarosan kiderül, kik alkotják majd a játékoskeretet és a szakmai stábot a 2016/2017-es évadban.

Címkék: Korniss, Bagyinka, Kpaosvár, Békéscsaba, Diamant, sport