"Megérett rá az idő, hogy megváltoztassuk a rendezvény elnevezését, így mostantól Intersport Ifjúsági Sportfesztivál lesz a nevünk" - jelentette be Kenéz Ádám fesztiváligazgató szerdán délután a somogyi megyeszékhelyen.

A döntés oka egyértelmű: az idei, sorrendben immár 12. kaposvári eseményen immár öt sportág szerepel a programban, a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda és a röplabda mellé a vízilabda is bekerült a műsorba. A 30 országból érkező több mint ötezer fiatal sportoló és kísérő kétharmada futballista, a többiek más labdajátékokban lépnek majd pályára.

Július 17-e és 23-a között Kaposvár lesz az utánpótlás honi fővárosa. A hagyományokhoz híven az első nap a regisztrációé lesz, hétfőn reggel pedig útjára indul majd a labda a futballpályákon, a tornacsarnokokban és a medencében is. A résztvevők hétfőn 18 órakor gyülekeznek majd a Kossuth téren, ahol az egykori kiváló támadóval, Nyilasi Tiborral is találkozhatnak. A csapatok ezután együtt vonulnak le a Rákóczi Stadionba, és a hivatalos megnyitó után a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és az angol Bath City összecsapását is megtekinthetik.

A futballtornára ezúttal is érkeznek Indiából, de itt lesznek az olaszok és a spanyolok is. Két korosztályban lánycsapatok is küzdenek majd egymással. Örvendetes, hogy jelentősen nőtt a röplabdatornán résztvevő együttesek száma, de töretlenül őrzi népszerűségét a kézilabda és a kosárlabda. A röplabdázóknál válogatott mérkőzést is láthat a közönség: az U18-as fiúknál ugyanis a magyar és a grúz nemzeti együttes is ott van a mezőnyben.

Az Intersport Ifjúsági Sportfesztivál több mint egy sportrendezvény: különböző kultúrák találkozási helye. A szervezők készen állnak a kezdésre.

Címkék: Intersport Ifjúsági Sportfesztivál, foci, Kaposvár