Az észtországi Tallin városában rendezték meg június 16-21 között a Kosárlabda B 33-as ISF Világbajnokságot, ahol két csapat is képviselte Magyarországot. A fiúknál a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium, míg leányoknál az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulói vettek részt a versenyen.

A fiúknál összesen 21 csapat 3 hét fős csoportban, míg a leányoknál 20 csapat 2 hét fős és 1 hat fős csoportban kezdte meg a küzdelmeket teljesen nyílt helyszíni sorsolással. A torna számunkra meseszerűen indult, hiszen az érdiek 4-ből 4, míg a kaposváriak 3-ből 3 mérkőzésüket is megnyerték, és játékosaink imponáló magabiztossággal játszottak. Egy-két meccs komoly, már-már heroikus küzdelemben dőlt csak el.

B33

Sajnos a fiúk a második nap beleszaladtak két vereségbe Kína és Észtország ellen, ami végül meghiúsította a legjobb 8 közé jutást. Az utolsó csoportmeccsükön azonban megverték Portugáliát, így hármas körbeverés alakult ki, azonban sajnálatos módon nekünk volt a legrosszabb a dobott pontok átlaga, így vasárnapra már nem maradt mérkőzésünk.

A leányok vasárnap reggel az angolokkal játszottak, amit sajnos nem sikerült megnyernünk, majd az elődöntőbe kerülésért a későbbi győztes, nagyon erős Szlovákia várt a mieinkre, akiktől szoros csatában vereséget szenvedtünk. A legjobb női csapatok között nem volt kimondottan magas emberünk, amely megnehezítette a dolgunkat a keményebb összecsapásokon.

Mindkét csapatunkat dicséret illeti, hiszen nagyot küzdöttek a Világbajnokságon és végül szép eredménnyel térhettek haza. A fiúknak a 10. helyet, míg a leányoknak a 6. pozíciót sikerült elérniük, amire méltón lehetünk büszkék.

Címkék: B33, Munkácsy, világbajnokság, kosárlabda, sport