Mogyoródon rendezték a junior és felnőtt korú ritmikus gimnasztikázók Országos Bajnokságát. A viadal három napon át zajlott, 20 egyesület több száz versenyzőjével. A Lovasakadémia SC nagyatádi és kaposvári tornászai kitettek magukért. Minden féle színű éremből hoztak haza a somogyi lányok.

Murányi Anna a felnőttek között (22 induló) karikával a legmagasabb pontszámot kapta, így országos 1. helyezett lett. Egyéni összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Buzogány gyakorlatába kis hiba csúszott, így azzal a 6.helyen zárt. Ezzel az arannyal Anna nyolcadik országos bajnoki aranyérmét nyerte.

A Junior-2 korcsoport ( 2003-2004-ben születettek) nagyon erős mezőnyében a somogyi csapat az előkelő 2. helyen végzett (a csapat tagjai: Gyenesei Fanni, Felden Petra, Fülöp Kitti Mariann, Kulcsár Adrienn, Németh Szonja). 

Egyéni összetettben (39 induló) Fülöp Kitti Mariann az 5.helyet, Felden Petra a 7. helyet szerezte meg. Karikával Felden Petra nem sokkal maradt le a dobogóról, Fülöp Kitti a 6.helyen végzett. Labdával Fülöp Kitti 5.helynek, Felden Petra a 7.helynek örülhetett.

Junior-1 korcsoportban ( 2001-2002-ben születettek, 39 induló) az LSC csapata a 6.helyen zárt ( a csapat tagjai: Futó Anna, Herskovits Hanna, Polák Barbara, Simon Boglárka).Egyéniben a lányok szépen helytálltak, és a középmezőnyben végeztek.

Felkészítők: Dr Balogh Orsolya, Szabó Anikó, Oláh Dóra, Szolnoki Nikolett, Boros Ninetta, Kiss Pálma.

Az Országos Bajnokság egyébként még két hétvégén át fog tartani, mert annyira népes a ritmikus gimnasztika mezőny, hogy a különböző korcsoportok külön hétvégén bonyolíthatóak csak le. Így az LSC-re még két hétvégén át OB vár, amin összesen még 23 versenyzőjük fog résztvenni.

Címkék: lovasakadémia, bajnok, sport