A Diákolimpia alapvetően az iskolák vetélkedése, de a szakmai munka az esetek többségében RG egyesületekben folyik, így a klubok az év egyik nagyon fontos eseményének tartják.

Szombaton az I. osztályban Borbély Kata (Kisfaludy utcai Tagiskola, Kaposvár) révén volt érdekelt az LSC a II. korcsoportban és ahogy ez a Diákolimpiára jellemző csak két gyakorlatot adtak elő a versenyzők. Kata ismét bizonyította, hogy érdemes volt felhozni a II. osztályból, hiszen az erős mezőnyben szabadban, labdával és összetettben is az előkelő 5. helyet szerezte meg.

Vasárnap a II. osztály I. korcsoportjában négy versenyzővel képviseltette magát az LSC. Közülük Király Gréta (Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola) vidékbajnokhoz méltóan szerepelt, hiszen szabadban és összetettben 3., karikával 5. lett. Az igazi meglepetést Gazda Véda (Dombóvári József Attila Általános Iskola) szolgáltatta, aki ugyan az elmúlt pár versenyen nagyon szépen dolgozott, de a karika 3. helyezése ennek ellenére kellemes meglepetés volt, úgy hogy szabadban 7., összetettben 5. lett. Ugyanebben a kategóriában Bátori Lili (Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, Kaposvár) összetettben 11., Miklós Míra (Kisfaludy utcai Tagiskola, Kaposvár) 13. helyezést ért el.

A II. korcsoportban több kiváló versenyzővel vett részt az LSC. Az utóbbi pár versenyen Farkas Júlia (Kisfaludy utcai Tagiskola, Kaposvár) és Laklia Lúcia (Bárdos Lajos Általános Iskola, Nagyatád) kemény küzdelmet vívott egymással a dobogós helyekért és ez most sem volt másképp. Szabadban Farkas Júlia szerzett előnyt aki 2. lett, Laklia Lúcia mindössze egy tizeddel mögötte 3. Labdával a rutinosabb nagyatádi kislány, LakliaLúcia ismét hibátlan gyakorlatot mutatott be, amelyet a bírók a legmagasabb pontszámmal értékeltek, és az összetett 2. hely is őt illette. Farkas Júlia összetettben és labdával is 3. lett. Szombathelyi Zsófia (Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola, Kaposvár) kiegyensúlyozott gyakorlataival szabadban 7., labdával és összetettben 5. helyezést ért el. Makkos Virág (Kisfaludy utcai Tagiskola, Kaposvár) összetettben 17. lett.

A III. korcsoportban ismét népes és erős csapat, köztük 6 LSC-s versenyző mérte össze tudását. Karikával Felden Petra (Honvéd utcai Tagiskola, Kaposvár) teljesítménye volt kiemelkedő, őt 3. helyre rangsorolták. A két nappal korábban bokasérülést szenvedett Kulcsár Adrienn (Kisfaludy utcai Tagiskola, Kaposvár) 4., Gyenesei Fanni (Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola, Kaposvár) 5., Fülöp Kitti Mariann (Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola, Kaposvár) 7. lett. A labda gyakorlatok eredményei nagyon szorosak voltak Gyenesei Fanni és Fülöp Kitti Mariann hármas holtversenyben a dobogó második fokára állhattak, mögöttük Felden Petra lett az 5., amely egyben az összetett 3. helyet jelentette számára. Gyenesei Fanni összetettben 4., Fülöp Kitti Mariann 6, Kulcsár Adrienn 9., Németh Szonja (Bárdos Lajos Általános Iskola, Nagyatád) 13., Horváth Boglárka (Bárdos Lajos Általános Iskola, Nagyatád) 17. lett.

A IV. korcsoportban Polák Barbara (Munkácsy Mihály Gimnázium, Kaposvár) egy hibátlan labda gyakorlattal 6. helyen várta a folytatást, de a buzogány gyakorlatba hiba csúszott, így összetettben a 11. lett. Herskovits Hanna 16., Simon Boglárka 17. lett összetettben mindketten a nagyatádi Ady Endre Gimnázium tanulói.

A nap végén Murányi Anna (Ady Endre Gimnázium, Nagyatád) lépett a szőnyegre az V. korcsoportban. Anna a kiegyensúlyozottságáról híres és ezt a nap végére beköszöntő rekkenő hőség sem tudta megzavarni. A karika gyakorlata kiemelkedett a mezőnyből, magasan nyerte, buzogány gyakorlatát a bírók a 3. legjobbnak látták, de ez sem veszélyeztette az összetett elsőségét, amely immár zsinórban az 5. országos diákolimpiai bajnoki címet jelentette számára.

Murányi Anna ötödször is a csúcson
Murányi Anna ötödször is a csúcson

Az LSC-s lányok végül 3 aranyat, 4 ezüstöt és 9 bronzérmet szereztek, így bizakodva várhatják a júniusi országos bajnokságokat. A versenyzők felkészítői: Dr Balogh Orsolya (vezető edző), Oláh Dóra Boros Ninetta, Kiss Pálma, Mezei Edina, Szabó Anikó, Szolnoki Nikolett.

Címkék: diákolimpia, nagyatád, sport