A finálé első és második találkozóján úgy nyert a Fino, hogy még szettet sem vesztett. A szombat délelőtti, barcikai összecsapás viszont izgalmas körülmények között ért véget: a záró játékrészben öt játszmalabdája is volt a házigazdának, mégis a címvédő kerekedett felül. Ezek után szinte mindenki a kaposváriak újabb sikerére számít, de jól tudjuk, hogy ezek a meccsek lehetnek a legnehezebbek – ha nem figyelünk oda már az első perctől kezdve, úgy, ahogy kell.

- Kazincbarcikán már nyertünk néhányszor igazán fontos mérkőzést, és a szombati is ilyen volt. Muszáj volt győznünk, és örülök, hogy sikerült. Remélem, hétfőn este feltesszük a pontot az i-re – mondta honlapunknak Dávid Zoltán, aki a finálé első és második meccsén összesen 42 pontot termelt. 

A hétfő esti mérkőzéstől nem is várhatnék mást, mint győzelmet – tette hozzá utánpótlás-válogatott reménységünk, Bögöly Gábor, aki 1997-ben született, és nemsokára ballagni, majd érettségizni fog a Táncsics Mihály Gimnáziumban. – Lehet, hogy ez a győzelem nem lesz olyan sima, mint eddigiek, de én bízom benne, hogy a csapat nem nyugodott bele a 2:0-s vezetésbe, hiszen innen is lehet még fordítani, láttunk már rá példát...”

Érdekesség, hogy 2007-ben, a Barcika elleni döntőt úgy nyerte meg 3-0-ra a Kaposvár, hogy egy játszmát sem engedélyezett ellenfelének. Lehet, hogy a történelem ismétli önmagát? 

Hétfő este nyolctól minden kiderül, és reméljük, hogy telt ház előtt kezdődik majd az aranycsata harmadik felvonása.

Címkék: fino kaposvár, kazincbarcika, NB1, döntő, sport