Mondhatni visszatérő jelenet volt a tapsolás ma délelőtt a Kaposvári Egyetem dísztermében, ahol a kaposvári sportkedvelők számára rengeteg ismerős arc tűnt fel. Pénteken adták át ugyanis az idei sportösztöndíjakat azoknak a sportolóknak, akik az iskola mellett a sportpályákon is megállják a helyüket.

- Lehetőséget adnak arra, hogy adjunk. Mert ha önök nem lennének, akkor csak kamatozna ez a pénz és reménykednénk, hogy találunk olyan sportolót, aki ezt kiérdemli. Ezt a lehetőséget önök adták meg nekünk és hálásan köszönöm mindnyájuknak, hogy adhatunk - mondta Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Szita Károly köszöntője után a Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja mondott köszönetet a sportolóknak. Az intézmény idén először anyagiakkal is támogatni tudta a kezdeményezést, így az élsportolók között 4 millió forintnyi támogatást osztottak szét.

Köszönjük a városnak, hogy létre hozta ezt a kezdeményezést tíz évvel ezelőtt. Az egyetem idén először végre megengedhette magának, hogy guruló forintokkal is hozzájáruljon - tette hozzá a Kaposvári Egyetem kancellárja, Borbás Zoltán.

Horváth Alexandra az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatkapitányaként mindent megtesz a csapat sikeréért. Emellett pedig a pénzügy és számvitel szakkal is igyekszik megbírkózni.

- Az egyetemtől megkapjuk az egyéni tanrendet, aminek segítségével könnyebben tudunk az edzéseken részt venni és akkor nem kell bejárnunk előadásokra, órákra, gyakorlatokra. Emellett még a tanároktól is sok segítséget kapunk, mert tolerálják azt, hogy órák helyett edzésen vagyunk - mondta a játékos.

null

Szerb Mátyás a Team Kaposvár válogatott hódeszkásaként több komoly nemzetközi versenyre is eljutott az elmúlt években. Többek között ehhez nyújthat nagy segítséget az ösztöndíj is.

- Nagyban hozzájárul a költségeimhez ez, lévén, hogy a magyar válogatottban űzöm ezt a sportot, ezért a kiadásaim nagy részét a szövetség átvállalja, így az ausztriai edzőtáborozást, vagy a versenyköltségek egy részét, de a nyári edzőtáborozásokra már nincs a szövetségnek pénze, így ezzel az összeggel el tudom érni azt, hogy a nyáron még egy pár hetet a havon töltsek - árulta el Szerb Mátyás.

Bence Balázs a Lovas Akadémia SC lovastornásza szeptemberben kezdte tanulmányait a lótenyésztő, lovassportszervező és agrármérnök szakon. Elmondása szerint nem is volt kérdéses, hogy hol folytassa tanulmányait.

Rajtuk kívül további négy röplabdázó, kettő kosárlabdázó, valamint egy vízilabdázó vehette át a pénzjutalmat.

Címkék: ösztöndíj, egyetem, kaposvár, sport