Fél órával a találkozó kezdése előtt már több, mint kettőszáz kaposvári szurkoló foglalt helyet a Lauber Dezső Sportcsarnok lelátóján. Ez nem is ment csodaszámba, hiszen évek óta jelentős számú szurkoló látgat át Baranyába, hogy tanúja legyen a somogyiak vendégszereplésének - írja a delfinek.hu.

A kaposváriaknál az utolsó pillanatokban is akadtak gondok. Filipovics Gordan műtéte után a vezetőedző Kmézics Zoránt vírusos betegség terítette le, így a meccs napjának délelőttjén még infúziós kezelést kapott. Szerencsére a találkozóra azért el tudott utazni.

Puljko triplájával, majd Spica duplájával nyitottak a vendégek, akiket fergeteges hangulatban biztattak a drukkerek. A következő percekben éledezett a Pécs is, de Walker alakítása után ismét somogyi pontok következtek. A hetedik percben elégelte meg a látottakat Csirke Ferenc, ám időkérése után mégis Benke zsákolt nagyot. Amíg a játékvezetők videós elemzést tartottak egy vitatott dobás után, addig a felállva tomboló vendégszurkolók joggal ünnepelték csapatukat. A szemre is tetszetős támadásokat vezető kaposváriak negyed záró pontjait pedig Jazvin szerezte. Horti és Budimir révén faragott tetemes hátrányából a Pécs, de még mielőtt nagyon közelítettek volna Benke és Baki triplákkal hűtötte le a kedélyeket. Gyakorlatilag nem volt gyenge pontja a vendégek játékának, a remek védekezés után sorra jöttek az újabb találatok. A nagyszünetre 27–52-re alakult az állás, ez pedig hűen tükrözte a játék képét.

Horti zsákolásával indult a harmadik szakasz, de a somogyiak csakhamar visszataláltak a oda, ahonnan indultak. Puljko és Benke újabb hármasai szavatolták az előny további növelését, a tomboló publikum pedig hazai hangulatot teremtett a csarnokban. A záró szakasz előtt a sérülése után visszatérő Grebenár is pályára lépett a vendégeknél. Hamar elérték a négy csapathibát a kaposváriak a negyedik negyedben, ráadásul Spica ki is pontozódott a 33. percben. A percekig tartó kosárcsendet Puljko törte meg, de amikor harminc pont alá jöttek a hazaiak Kmézics edző is kikérte idejét. Az elsőt a meccsen... A végén aztán mindkét oldalon valamennyi játékos pályára léphetett, a fiatal kaposváriak pedig ott lehettek részesei a percekig tartó ünneplésnek.

 

Pécsi VSK PANNONPOWER–Kaposvári KK 57–88 (9–25, 18–27, 12–23, 18–13)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Pálla Z., Szabó G., Vida B.

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Walker (7), Nelson (6/3), Popadics (2), Budimir (15/6), Horti (6). Csere: Bíró (6/6), Harazin (5), Antóni (6/6), Czukor (-), Popgyákunik (3/3), Demeter (1), Kővágó-Laska (-). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron.

Kaposvári KK: Ubilla (13/3), Puljko (22/18), Baki (3/3), Hendlein (4), Spica (13). Csere: Jazvin (9), Benke (12/6), Fodor M. (7/3), Grebenár (-), Papp P. (3/3), Kocsis (-), Szőnyi (2). Vezetőedző: Kmézics Zorán. Edző: Filipovics Gordan.

Címkék: KKK, Pécs, győzelem, bajnokság, sport