Egy-egy amerikai nélkül állt ki mindkét együttes a mérkőzésre, igaz más-más okok miatt. A kaposváriak megváltak a próbajátékon Somogyban tartózkodó Novar Gadsontól, míg a paksiaknál Ryan Watkins családi okok miatt utazott haza az Egyesült Államokba.

Az élő televíziós közvetítés és a meglehetősen szokatlan időpont miatt foghíjas lelátók előtt kezdődött az összecsapás. Ubilla triplájával nyitottak a hazaiak, ám Barnies és Dunn révén hamar fordítottak a tolnaiak. Az eladott labdák miatt rendre újabb támadásokat vezethettek a vendégek, ráadásul a harmadik faultját is begyűjtő Spicát el is vesztették a kaposváriak. Medve triplája után Kmézics edzőnek nem is volt más választása, mint az időkérés. Benke és Puljko hármasaival a közelben maradtak a kaposváriak, ráadásul Benke 22–22-nél egyenlített is.

A vendégek azonban nem hagyták annyiban és Kovács Ákos gyorsaságát kihasználva araszoltak közelebb. Egészen Fodor triplájáig, a kaposvári hátvéd visszatérése óta első távoli találatát szerezte ezzel. Az ex-kaposvári Dunn kapott technikait reklamálásért, s le is cserélte edzője. Robinson lendített a paksiak szekerén, de Puljkóra és Benkére lehetett számítani a túloldalon, ráadásul Ubilla a dudaszós duplája a 46–41-es félidőt jelentette.

Pazar találatokkal nyitotta a folytatást a hazai alakulat, amely sokkal jobban védekezett a korábbiaknál. A vendégek jobbára Tóth Ádám centerjátékában bízhattak, de ez nem volt elegendő arra, hogy érdemben csökkentsék a különbséget. Benke ismét hozta a szezon elején látott kiváló formát és tarthatatlan volt. Kilenc pontnyi előnnyel vághattak neki az utolsó negyednek a somogyiak, ami pillanatok alatt ötre csökkent. Ismét csak Benke villant egy hármassal, de Barnies két triplája 73–70-ig hozta fel az ASE együttesét.

Dunn betörése után már a tolnaiaknál volt az előny, az utolsó percekre nagyon feljavult az irányító. Az utolsó Barnies távolijára Ubilla válaszolt az utolsó pillanatban, így hosszabbításra mentette a meccset. Barnies tripláira azonban már nem volt ellenszer a ráadásban, így végül nyerni tudott az ASE.

Kmézics Zorán: A végén hatból hatot bedobtak a paksiak, ezzel a bravúrral tudtak fordítani. A lecsorgó labdákból sok pontot kaptunk a végén, ez döntött. Gratulálok a csapatomnak, mert jól küzdött és erre a játékra lehet építeni. A Paksnak is mert végül megnyerték a találkozót.

Schmidt Béla: Örülök, hogy nyertünk, bár nem vagyok teljesen elégedett, mert rapszodikusan teljesítettünk. Amikor csapatként játszottunk, akkor tudtunk eredményt elérni. Egymásért is játszottunk, így tudtunk nyerni.

Kaposvári KK–Atomerőmű SE 102–107 (18–22, 28–19, 20–16, 24–33, 12–17)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Papp P., Török R., Minár L.
Kaposvári KK: Ubilla (26/6), Puljko (20/12), Baki (-), Hendlein (16), Spica (17). Csere: Horváth M. (-), Benke (16/12), Fodor M. (7/3), Grebenár (-). Vezetőedző: Kmézics Zorán. Edző: Filipovics Gordan.

Atomerőmű SE: Dunn (16/6), Medve (7/3), Barnies (17/15), Eilingsfeld (13/3), Tóth Á. (18/3). Csere: Kovács Á. (11), Robinson (18/3), Will (7/3). Vezetőedző: Schmidt Béla. Edző: Morgen Frigyes.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–6, 7. perc: 7–13, 12. perc: 24–24, 17. perc: 34–34, 22. perc: 51–43, 27. perc: 62–50, 32. perc: 71–64, 37. perc: 81–81, 42. perc: 92–93. Kipontozódott: Benke (a 45. percben), Puljko (a 45. percben). Jók: Ubilla, Puljko, Benke, Hendlein, illetve Tóth Á., Eilingsfeld, Kovács Á., Dunn.

Címkék: NB1/A, Atomerőmű, Kaposvári KK, kosárlabda, sport