Kaposváron zárult az utánpótlás birkózó versenyszezon az elmúlt hétvégén. A Városi Sportcsarnokban a Diák 1-es korcsoport legjobbjai léptek szőnyegre a szabadfogású országos döntőben. A somogyi megyeszékhely idén ezzel együtt három kiemelkedő versenynek adott otthont, ami jól mutatja a helyi birkózó-sport erősségét.

A Magyar Birkózó Szövetségtől emlékplaketteket vehettek át Kaposvár városának vezetői, melyeket a birkózásért tett erőfeszítéseikért kaptak.
A szövetség részéről ez alkalommal is elégedetten fogadták, hogy remek körülmények várták a versenyzőket.

A viadalt egy különös megtiszteltetés is érte. Edzőként ez volt ugyanis a világ-, és európa bajnok, valamint olimpiai ezüstérmes birkózó, Rácz Lajos utolsó versenye.

- 53 év nagyon nagy idő, napi gyűrődésből, napi kemény munkából, és egy kicsit belefáradtam, és azt hiszem, hogy így tisztességes, hogy tudjak kilépni, helyet adni az utódoknak, és átadni nekik a terepet, hogy csinálják ők, lendülettel, fiatalosan, de legalább olyan eredménnyel, mint ahogy én - mondta a Honvéd Szondi-Karsai Alba Székesfehérvár mesteredzője, Rácz Lajos.

Összesen 151 versenyző mérte össze erejét ezen a napon. Természetesen nem hiányoztak a szőnyegről a házigazda, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózói sem.

A KASI kíválósága, Déri Dominik előző két versenyét ezüstéremmel zárta, melyeket hazai pályán szeretett volna aranyra cserélni. A döntőbe jutásra minden esélye meg is volt a fiatal birkózónak.

Déri egészen a döntőig verekedte magát, ám ott alul maradt ellenfelével szemben, így egy újabb ezüsttel gyarapodott éremkészlete. Rajta kívül még ketten értek el érmes helyezést a kaposváriak közül. Kondi Milán harmadik lett a 29 kg-osok közt, míg Rézműves Patrik ezüstéremnek örülhetett a 85+-osok súlycsoportban.

Címkék: bírkózás, szőnyeg, kaposvár, sport