Csaknem két héttel a Kastela elleni továbbjutást követően ismét nemzetközi mérkőzés vár a Fino Kaposvár csapatára. A bajnok és kupagyőztes somogyiak az észt Parnu-t együttesét fogadják a Challenge kupa harmadik fordulójában. A vendégek a CEV Kupából kerültek át a harmadik számú európai kupasorozatba, miután alulmaradtak a görög Olimpiakosz Pireusz elleni párharcban.

- Jó csapatnak tartom őket. Az Olimpiakosz elleni meccset is láttam, illetve most egy másik videót néztünk meg az észt bajnokságból. Egy pörgős, dinamikus, jó képességű csapatról van szó, technikailag és taktikailag is úgy gondolom, hogy abszolút jó szinten vannak, tehát nem lesz könnyű mérkőzés - mondta Németh Ferenc.

A vendégek a nemzetközi porond mellett, a Balti Ligában lépnek pályára hétről-hétre. Az észt, lett és litván csapatok alkotta bajnokságot hibátlan mérleggel vezeti a Fino következő ellenfele, ami mindenképpen óvatosságra intheti a hazaiakat.

- Fejben mindenkinek itt kell lennie, mert én úgy érzem, hogy fizikálisan tényleg nagyon erős csapat, most a hazai pálya mellettünk van, ezt ki kéne használni az első meccsen mindenképpen, kint meg a legtöbbet kell kihoznia mindenkinek magából - foglalta össze Bögöly Gábor.

Nagy kérdés a kaposváriakkal kapcsolatban, hogy miként bírják fizikálisan az újabb kemény ütközetet. Demeter-mester legénysége ugyanis nem kevesebb mint kilenc tétmérkőzést játszott novemberben. A fiúk ennek ellenére állítják, bőven van még bennük tartalék.

A Parnu elleni Challenge Kupa találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes lesz.

Címkék: parnu, röplabda, fino, sport