Egy kedves gesztussal indult a Kaposvári AC és a Tolna női NB1-es asztalitenisz mérkőzése. A két csapat együtt köszöntötte 77. születésnapja alkalmából a kétszeres Európa-bajnok Jurikné Heirits Erzsébetet, aki jelenleg a kaposvári csapat mellett tevékenykedik segítőként. Az ünneplés után azonban egy komoly ütközet várt a Baksa Ivett hiánya miatt megfogyatkozott hazaiakra.

Kislányokkal fogunk a harmadik-negyedik helyen felállni, ami annyit jelent, hogy minden valószínűség szerint a győzelmi esélyeink elúsznak, mert ez egy egységes csapat a Tolna és jelen pillanatban a harmadik helyen áll a tabellán. Igaz, hogy mi a negyedikek vagyunk, de egy pont előnnyel már így is vannak előttünk, valószínű, hogy ezt növelni fogják sajnos, mert nem tudom pótolni sajnos jelen pillanatban a negyedik játékosunkat - mondta Kátainé Váradi Gyöngyi, a Kaposvári AC vezetőedzője.

Ilyen előjelek mellett a vendégek számítottak a mérkőzés esélyesének, akik ráadásul így is előkelőbb helyen álltak a tabellán a forduló előtt. 

- Jó lenne, ha tudnánk nyerni. Személy szerint egy meccset szeretnék legalább nyerni, mivel nem tudok edzeni az egyetem miatt, úgyhogy egyet szeretnék nyerni. Jó a közösség, többnyire most fiatalok vagyunk, fiatalok vannak. Eddig egész jól állunk, harmadikak vagyunk eddig a bajnokságban, úgyhogy meglátjuk, hogy milyen lesz a továbbiakban - tette hozzá Ambruzs Anett, a Fastron AC Tolna csapatából.

A mérkőzés első pontját a vendégek szerezték, miután párosban nyerni tudtak a nagyon fiatal Koros Hanna-Cserván Viktória kettős ellen. Később összejött a kaposváriaknak az egyenlítés, a második körben viszont két ponttal ellépett a Tolna csapata. A hajrá azonban a hazaiaknak sikerült jobban: a negyedik kört 3:1-re nyerték Körmendiék, melynek köszönhetően sikerült kiharcolniuk egy 9:9-es döntetlent.

A kaposváriak így az ötödik helyről várhatják a folytatást.

Címkék: Kaposvári AC, Tolna, asztalitenisz, sport