A kaposvári röplabdabarátok jól emlékezhetnek azokra az évekre, amikor a Kaposvár és a Kazincbarcika volt a bajnokság két főszereplője. A két együttes emlékezetes meccseket vívott egymással, és jutott a sikerélményből ide is, oda is. A borsodiak aztán anyagi okok miatt néhány szezon erejéig valamivel szerényebb eredményeket értek el, idén viszont - úgy fest - a kaposváriak első számú kihívójává léptek elő. A Vegyész háza táján jól erősítettek, Toma Sándor személyében pedig egy kiváló edző irányítja a szakmai munkát. A Barcika a kecskeméti vereség és a Dunaferr elleni hazai 3-2 után magára talált, és magabiztosan nyert 3:0 arányban a Dág otthonában. Ez minden bizonnyal jót tett a feladó Török Rolandot a napokban elveszítő társaságnak.

- Nem játszottunk rosszul, de a címvédő ellen extrát kell majd nyújtani – mondta a Vegyész honlapjának Toma Sándor.  - A dági siker önbizalommal töltött el minket, remélem, hogy sikerül eleget pihennünk. Vasárnap délelőtt még egy átmozgató edzést tartunk, aztán délután jöhet a rangadó. Bízom abban, hogy a Dág elleni sikernek köszönhetően még többen fognak kilátogatni a Kaposvár ellen.

A kaposváriak a csütörtöki hazautat követően pénteken délután már edzettek, vasárnap délelőtt pedig teljes kerettel keltek útra a borsodi városba. 

- Természetesen szeretnénk győzni, bár tudjuk, hogy ehhez sokat kell majd tennünk a pályán - fogalmazott Demeter György vezetőedző, aki annak idején egy évig a Vegyész szakmai munkáját is vezette. - A szerda esti győzelem sokat jelentett csapatunknak, de biztos vagyok abban, hogy a barcikaiak is jó formában és a kellő önbizalommal várják a rangadót. 

A forduló legnagyobb összecsapása vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődik.

Címkék: Kazincbarcika, NB1, röplabda, Fino Kaposvár, sport