Igen komoly túlerővel nézett szembe a Kaposvári KK együttese az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság hetedik fordulójában. A Szolnoki Olaj KK gyaníthatóan a legkiemelkedőbb költségvetéssel dolgozó alakulat hazánkban, ennek megfelelően a játékosállománya is minőségi tagokból áll. Mindezek ellenére a magyar pontvadászatban már korán elvesztették veretlenségüket, ráadásul otthon a Zalaegerszegtől is kikaptak - írja összefoglalójában a delfinek.hu.

A megújuló csapatot immár Pór Péter irányítja vezetőedzőként, aki a héten az egyik amerikaitól meg is vált a kaposvári meccs előtt.

A magyar válogatottak sorát felvonultató alföldi együttes ennek ellenére is abszolút esélyesként lépett pályára a három sérültet (Fodor M., Grebenár P., Papp P.) nélkülöző hazaiak ellen.

A KaposPont a mérkőzést percről-percre közvetítette.

fotó: delfinek.hu
fotó: delfinek.hu

Szrecsko Szekulovics: "Szégyellem magam, mert bár nagyon jól játszottunk a végén gyermeteg hibákat vétve maradtunk alul. Kínlódtunk, nem tudtuk rendesen bedobni a labdát, nem tudtunk kizárni a lepattanóknál, nem tudtunk saját emberhez passzolni, ezzel pedig tönkre tettük azt, amiért egész meccsen küzdöttünk. Nem volt egyetlen nyerő emberünk, aki eldöntötte volna az összecsapást."

Pór Péter: "A legfontosabb az volt, hogy nyerjünk, ez sikerült teljesítenünk egy nagyon jól küzdő és nagyon jó tartású Kaposvár ellen. Csapatjátékban kell még fejlődnünk, hogy az előttünk álló mérkőzéseken eredményesek legyünk."

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK 82–86 (16–9, 17–20, 18–25, 21–18, 10–14)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 900 néző.

Vezette: Földházi, Török, Tőzsér.

Kaposvári KK: Ubilla (29/9), Baki (7/3), Benke (13/3), Hendlein (18/6), Spica (15). Csere: Horváth M. (-), Hawley (-). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. Edző: Filipovics Gordan.

Szolnoki Olaj KK: Craft (15/9), Vojvoda (11/3), Boriszov (18/6), Milosevics (8), Keller (6). Csere: Wittmann (14/9), Natyazhko (6/3), Gregory (8). Szakmai igazgató Sztojan Ivkovics. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Andrius Jurkunas.

Címkék: Olaj, Szolnok, KKK, Kaposvár, sport