Hat meccs, hat győzelem, 18:0-ás szettarány. Egyelőre még csak megszorongatni sem tudták a Fino Kaposvár férfi NB1-es röplabdacsapatát az új szezonban, bár azzal a csapat játékosai is egyetértenek, hogy a neheze csak most jön. A Kazincbarcikával és a Kecskeméttel is meg kell küzdeniük Demeter-mester tanítványainak, jövőhéten pedig a CEV-kupában is bemutatkoznak a kaposváriak.

- Eddig semmi kivetnivaló nem mondható el a csapatról, ugyanis az összes mérkőzést 3:0-ra nyertük. Úgy gondolom, hogy a neheze még csak most jön, ugyanis jövőhéten megyünk Horvátországba, ahol nemzetközi kupában játszunk a Kastellával, utána a Barcikával játszunk és tulajdonképpen a Kecskemét elleni meccs is a jövő zenéje lesz - mondta Bagics Balázs.

A komolyabb ütközetek előtt azonban még vár egy mérkőzés Bagicsékra. Szombaton kettő órától a kilencedik helyezett Pécs ellen lépnek pályára a Városi Sportcsarnokban, ahol egyértelműen a hibátlan bajnoki mérleg megőrzése lehet a hazaik célja.

- Hasonló hangvételű meccs lesz mint a Szolnok elleni. Gyuri bácsi minden játékosnak is tud majd szerintem lehetőséget biztosítani, hogy egy kicsit meccsbe kerüljön, ugyanis nagyon fontos lesz a jövő szempontjából, hogy ha bármi probléma adódna, akkor mindenki játékra készen legyen - tette hozzá Bagics.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdázói is túl vannak már négy mérkőzésen az új szezonban. A lányok szépen helyt álltak a komolyabb játékerőt képviselő Békéscsaba-Gödöllő-Újpest hármas ellen, a TFSE ellen pedig megszerezték első győzelmüket a bajnokságban.

- Eddig négy mérkőzésből, egyszer sikerült nyernünk, de nagyon sok olyan mérkőzés játszottunk, itt főként a másik háromra gondolok, amiből olyan labdamenetek és olyan szetteket tudtunk megnyerni, amire abszolút építkezni lehet és a jövőben sok sikert tudunk elérni - foglalta össze Csitári Virág.

Ezekhez a sikerekhez Csitári Virág is sokat tehet hozzá. A csapat liberója egy komolyabb vállsérülés miatt kihagyta az előző szezon végét. Az új idénynek viszont újult erővel vághatott neki.

Mészáros Péter tanítványaira egy papíron könnyebb mérkőzés vár a hétvégén a sereghajtó Budaörs ellen, és a lányok mindenképpen szeretnék megszerezni a második győzelmüket is az NB1-ben.

A Diamant-lányok Budaörs elleni mérkőzése vasárnap 16 órakor kezdődik. Erre és a Fino - Pécs összecsapásra is ingyenes a belépés.

Címkék: diamant, fino, sport, röplabda