A bajnokság második fordulójában az első szettet a házigazdák nyerték, majd jó játékkal egyenlített a Diamant. A folytatásban a Pest megyeiek ráerőltették akaratukat a vendégekre, és végül 3:1 arányban bizonyultak jobbnak.

A bajnokságot egyaránt vereséggel kezdő két csapat 4:4-ig haladt együtt, ezt követően azonban Szabó Adrienn nyitásaival 10:4-re léptek meg a hazaiak, s bár egyszer még feljöttek háromra a kaposváriak (14:11), ezt követően egy újabb ötös gödöllői sorozat következett, amely megpecsételte a játszma sorsát. Az i-re a pontot végül Széles Petra tette fel egy ásszal (25:17).

A második játszmát a vendégek kezdték jobban, de 5:7 után megint jöttek Szabó nyitásai, s hirtelen 10:7 lett az állás. Ezután viszont egy 8:1-es pontos kaposvári sorozat következett, s ezt az előnyt őrizve a vendégek végül kiegyenlítették a játszmaarányt (21:25).

A harmadik szett hullámzó játékkal kezdődött: 0:3 után 5:3, majd 6:8 állt az eredményjelzőn. A szünet viszont jót tett a hazaiaknak, akik ezután egy 8:1-es sorozatot produkáltak, s ezt követően is előnyüket tovább növelve, 25:13-ra nyerték a harmadik felvonást.

A negyedik elején még tartották magukat a kaposváriak, az első szünetben még csak két pont volt a két csapat között, de a másodikban már hat, majd később nyolc is, s ekkor már az is belefért Horváth Andrásnak, hogy több cserejátékosának is játéklehetőséget adjon, végül így is 25:19-re nyerték a szettet, és 3:1-re a mérkőzést.

Horváth Alexandráék legközelebb vasárnap 16 órakor lépnek pályára, a városi sportcsarnokban a fővárosi TFSE lesz az ellenfél. A találkozóra ingyenes a belépés. 

Horváth András: "Az első, a harmadik és a negyedik szettben viszonylag stabilan játszottunk, és most rossz pillanatban nem hibáztunk. A másodikban viszont az első sikere után túlságosan megnyugodtak a lányok, s mire újra elkezdtek játszani, már késő volt. Gratulálok a csapatnak, dolgozunk tovább."

Mészáros Péter: "Mindig az a csapat tudta megnyerni a szettet, amelyik rá tudta erőltetni a játékát a másikra. Sajnos ezúttal csak egy ilyen játszmánk volt. A másik hármat gyakorlatilag a nyitásokkal eldöntötték, és ekkor nekünk nem ment a fogadás sem."

TEVA Gödöllői RC–1. MCM-Diamant Kaposvári NRC 3:1 (17, –21, 13, 19)

Gödöllő: Nagy K., Széles, Czina, Takács, Szabó A., Hornok. Csere: Bánlaki (liberó), Stefanik, Szabó B., Kalotai, Halla. Vezetőedző: Horváth András

Kaposvár: Jenei, Szombathelyi K., Rák, Horváth A., Jezerniczki, Szívós I. Csere: Csitári (liberó), Pintér, Pedranzini. Vezetőedző: Mészáros Péter

(hunvolley.hu)

Címkék: Gödöllő, Diamant, röplabda, sport