Az MTK és a Pécs elleni döntetlen után a győzelem reményében lépett pályára a Cukorgyári Gödörben a Kaposvári Rákóczi U19-es együttese. Ennek elérése nem számított lehetetlen küldetésnek, ugyanis a náluk mindössze két ponttal többet gyűjtő váciakat látták vendégül. A kiegyenlített erőviszonyú bajnokságban a Pest megyei alakulat a 7., míg a Rákóczi a 15. helyről várta az összecsapást.

- Egy agresszív és erős ellenfél, de a tabellán elfoglalt helyük az nem alapozza meg a képességeiket. Úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzést tudunk velük játszani, a két csapat megegyező képességekkel rendelkezik. Mindenféleképpen kell nekünk a győzelem, hogy minél jobb pozíciót tudjunk elfoglalni a tabellán, és följebb tudjunk lépni. Egy győzelemmel már oda lehetne csúszni az első nyolc közé, reméljük ez be is fog következni - mondta Orbán Rajmund, a zöld-fehérek U19-es csapatának játékosa.

A Vác egymás után két elszenvedett vereséggel érkezett Kaposvárra. Jó előjel volt viszont számukra, hogy a zöld-fehérek ellen az utóbbi időben rendre jól szerepeltek.

- Egész héten erre készültünk, nagyon komolyan vettük ezt a meccset, és kötelező győzelemként jöttünk ide. Eddig két éve zsinórban minden évben játszottunk ellenük. Általában jó élménnyel zártuk ezeket a mérkőzéseket - tette hozzá Torda Patrik, a Vác csapatából.

A váciak jó sorozata ezúttal sem tört meg a Kaposvár ellen. A piros mezes vendégek már a 8. percben vezetéshez jutottak, onnantól kezdve pedig kényelmesen játszhatták saját játékukat. Somogyi oldalon is akadtak lehetőségek, ám gólig nem, csupán kapufáig jutottak a hazaiak. Ezzel szemben a váciak nem álltak hadilábon a szerencsével.

A 30. percben egy szerencsés találattal újra bevették Borsi Bence kapuját, így már 2-0-ra vezettek. Ezt az eredményt a Vác a lefújásig meg tudta őrizni, így a Rákóczi elszenvedte idei második hazai vereségét.

Címkék: Vác, Kaposvári Rákóczi, utánpótlás, sport