Az elmúlt csaknem két évtizedben is sok tehetség fordult meg a Mézga Focisuliban, és utánpótlásból most sincs hiány. Napjainkban több mint 200-an kergetik a labdát Horváth János irányítása alatt, nemsokára pedig egy jeles évfordulót ünnepelhet a klub.

- Összesen 240 igazolt játékosunk van, ezt büszkén mondhatom és jönnek a fiúk, csinálják, végezzük a feladatokat. Hamarosan közeledünk a 20. évhez januárban, 20 éves lesz a focisuli. Örömmel mondhatom, hogy én nagyon szeretem csinálni, imádok a gyerekekkel foglalkozni és hát azért nagyon sokan ki is kerültek, akik magasabb szinten, de ugyanúgy örülök annak akik ha alacsonyabb szinten is, de egészségesek és sportolnak - mondta Horváth János, a Mézga Pek-Snack Focisuli Klub vezetője.

A legtöbb gyerek tisztában van az utánpótlás egyesület sikeres múltjával. Sokan pedig szeretnének felnőni a nagy elődökhöz.

- Sok NB1-es játékos nőtt fel, meg most is van aki eljutott a Haladásba és én is akarok ilyen eredményeket elérni - mondta Stikkel Márton.

Egy valami azonban nagyon hiányzik a Mézga Focisuli életéből. Az elmúlt két évtizedben több albérletben is megfordultak már a klub játékosai, de állandó edzőpályát nem sikerült találniuk. Most viszont ez a probléma is megoldódhat.

- Kaposváron a város közepén a Noszlopy Gáspár Közgaznak az iskolájával nagyon jó a kapcsolatunk, hisz most már több mint egy évtizede ott tréningezünk télen és van egy olyan lehetőség, hogy azt a kézilabda pályát műfüvessé tennénk és közösen használnánk. Egy modern változata lenne, hisz gyakorlatilag egy sátortetős bevonással téliesített lenne, tehát ez számunkra egy nagyon jó megoldás lenne - tette hozzá Horváth János.

Tervek tehát már vannak, melyek jó eséllyel valósággá is válhatnak nemsokára. Ennél jobb születésnapi ajándékot pedig nem is kívánhatnak Mézgáék maguknak.

Címkék: Focisuli, Mézga, pálya, sport