Feszült hangulatú, és igen küzdelmes mérkőzést hozott a Fonyód kaposmérői vendégjátéka a megye egy hatodik fordulójában. A Balaton partiak négy mérkőzésük során egyszer sem szereztek pontot, így a középmezőnyhöz tartozó Kaposmérő ellen sem ők számítottak esélyesnek. A pályán azonban már nem mutatkozott ekkora különbség a két csapat közt. Mindkét együttesnek megvoltak a helyzetei, de abszolút fölényt egyik csapat sem tudott kiharcolni.

A 43. percben a hazaiaknak Vörös Gábor révén sikerült vezetést szerezniük, és úgy tűnt ezúttal is pont nélkül maradhat a Fonyód. A vendégek viszont nem adták fel, a küzdeni akarásnak pedig meg is lett az eredménye. A 75. percben egy kezezés után 11-eshez jutott a zöldmezes gárda, melyet gólra is váltottak. A mérőieknek erre már nem volt válaszuk, így a találkozó pontosztozkodásba torkollott.

- Meg kellett érte küzdenünk, de úgy érzem a játék képe alapján, hogy talán rászolgáltunk. Voltak hiányzóink, éppen ezért egy elég jó kis csapatmunka volt, és nagyon bíztunk benne, hogy most már egyszer meg lesz az a pont - mondta Szilágyi Csaba, a Fonyódi Petőfi SE vezetőedzője.

A kaposmérőiek zsinórban második alkalommal játszottak 1-1-es döntetlent. Ez alkalommal - ellenben a magyaregresi mérkőzéssel - ők álltak közelebb a három pont megszerzéséhez.

- Sajnos ugyan úgy jártunk, mint a múlthéten. Jobban játszottunk az ellenfelünknél, de hát a helyzeteket kihagytuk. 1-0-nál is megvoltak a helyzeteink. Azt mondom, hogy az eddigi legesleggyengébb játékunkkal szereztünk egy pontot - tette hozzá Meksz Gyula, a Kaposmérői SE mestere.

Döntetlenjével a Kaposmérő továbbra is őrzi középmezőnybeli helyezését, a Fonyódiak pedig a 18 csapatos bajnokságban jelenleg a 16. helyen állnak. A bajnokságot 6 kör után a Balatonlelle vezeti, akik a fordulóban elszenvedték idei első vereségüket a Balatonkeresztúr otthonában, így a Somogyvár ellen 10-0-s győzelmet arató Rákóczinak már csak egy pont a lemaradása a második helyen.

Címkék: élvonal, megyefoci, Kaposmérő, sport