Szemerkélő eső és erős szél fogadta a Somogy megyei strandröplabda bajnokság utolsó fordulójára érkező játékosokat Nagyatádon. A nem éppen nyárias idő ellenére végül több mint 20 páros nevezett, férfi, női és vegyes kategóriában.

- A mai nap egy kicsit nehezen indult, ugye reggel már mondhatjuk így szakadt is az eső, de hál Istennek, most már fúj a szél, felszáradt a homok, így már tudnak játszani a játékosok. Annyi, hogy a nap még nem süt, így azért kicsit hideg van. A mai nap az utolsó forduló a megyei bajnokságban. Összesen 25 páros van, 11 vegyes, 6 női és 8 férfi páros - mondta Sántosi Péter, a Somogy Megyei Röplabda Szövetségtől.

A helyi erőket képviselte a Czimmerman Áron - Orbán Csaba alkotta páros, akik a szezon utolsó megmérettetésén, először álltak rajthoz.

- Szerettük volna kipróbálni magunkat. Mi egyébként heti egy alkalommal, egy társasággal szoktunk röplabdázni. Most megrendezték ezt a versenyt, úgyhogy úgy gondoltuk, hogy részt veszünk rajta - válaszolta Czimmerman Áron.

Az idei bajnokság során 5 forduló alatt, nem kevesebb mint 388 mérkőzést játszottak a párosok, melyek után a bajnokság végeredménye is kialakult.

- Most már kirajzolódik, hogy ki-hogyan végez a végső eredményhirdetésnél. Minden fordulóban ugye az első helyezettek 12 pont, 9 és így megy lefelé, ahogy végeztek sorrendben a versenyzők - tette hozzá Sántosi.

A szervezők idén is megválasztották a strand királynőjét és királyát. 2015-ben holtversenyben Horváth Alexandra és Győrbíró Kamilla lett a legjobb hölgy, míg a férfiaknál Farkas Róbert érdemelte ki a megtisztelő címet.

Párosban, összetettben pedig Böcz Dávid - Ledniczky Róbert, Vajda Evelin - Schrauff Júlia és a Győrbíró Kamilla - Farkas Ádám bizonyult a legjobbnak 2015-ben.

Címkék: szezon, strandröplabda, Nagyatád, Somogy, sport