Huszonnégy település csapatainak részvételével, immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet 2015-ben - az elmúlt évhez hasonlóan - Ábrahámhegy érdemelte ki.

Az elmúlt két évvel ellentétben, ezúttal nem kellett az eget kémlelni, kellemes, sportolásra alkalmas idő fogadta a résztvevőket a Lido Strandon. A pályákon ezúttal is egymást érték az izgalmas mérkőzések. A legnépesebb mezőny ezúttal is a strandröplabda-tornára gyűlt össze, ahol 16 páros versengett a győzelemért. A döntőt végül egy ábrahámhegyi és egy siófoki duó játszotta egymással, és a Veszprém megyeiek kerekedtek felül.
A streetballcsaták nem a már megszokott eredménnyel értek véget. A többszörös győztes siófokiaknak ezúttal be kellett érniük a harmadik hellyel, a dobogó tetejére az ábrahámhegyiek állhattak fel, a balatonfenyvesieket megelőzve. A strandfoci-torna döntőjében, csakúgy, mint 2014-ben, Ábrahámhegy nyert a balatonfenyvesiek ellen.
Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén - az elmúlt évhez hasonlóan - Ábrahámhegy érdemelte ki Gyenesdiás és Balatonfenyves előtt.

Ábrahámhegy vállalkozó kedvű sportemberei alaposan kitettek magukért, hiszen mindhárom sportágban a legjobbnak bizonyultak, ráadásként a kapura rúgó verseny első helyét is hazavihették.


képeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetballképeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetballképeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetballképeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetballképeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetballképeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetballképeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetballképeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetballképeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetballképeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetball
képeinken az eredményhirdetés, strandfoci, strandröplabda és streetball
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az eredmények:

Streetball (6 csapat): 1. Ábrahámhegy, 3. Balatonfenyves, 3. Siófok

Strandfoci (11 csapat): 1. Ábrahámhegy, 2. Balatonfenyves, 3. Révfülöp

Strandröplabda (16 páros): 1. Ábrahámhegy, 2. Siófok, 3. Csopak

Összesített végeredmény, a Legsportosabb Település címért:

1. Ábrahámhegy, 2. Gyenesdiás, 3. Balatonfenyves.

A kapura rúgó verseny győztese: Szőke Géza (Ábrahámhegy).

A kosárra dobó verseny győztese: Bodródi Márk (Balatonfenyves)

A díjakat Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere, Vörös Csaba, az Intersport keszthelyi üzletvezetője és Bartsch János programigazgató adta át.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága és 29 települési önkormányzat támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg.

A helyi szervezők ebben az évben is 33 település 36 strandján, 16 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két és fél hónapban.

Címkék: strandfoci, streetball, strandröplabda, Balaton, sport