A dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium szabadidőben lévő diákjárőreinek 2015. augusztus 6-án egy siófoki strandon feltűnt egy gyanús személy, aki a fürdőzők hátrahagyott csomagjait figyelte. A fiatalok ezt követően szemmel kísérték a nő mozgását, aki kisvártatva egy parton lévő pléd alól kivett egy táskát, amiből készpénzt tulajdonított el. A lopásról egyikük fényképfelvételt is készített. A történtekről a diákok azonnal értesítették összekötőjüket, Wolf Csilla c. r. főtörzszászlóst, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját.

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül a helyszín közelében elfogták a 45 éves helyi asszonyt, akinél megtalálták az eltulajdonított készpénzt. Az egyenruhások D. G. Szilviát előállították a rendőrkapitányságra, majd meghallgatását követően tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg a rendőrség tanácsait:

- A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, bankkártyát, iratokat hagyja otthon!

- Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!

- Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!

H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

Dr. Jávorszkyné dr. Molnár Magdolna r. alezredes irányításával a nyári szezonban Siófokon, Balatonföldváron, Balatonszárszón és Balatonlellén működnek Bűnmegelőzési Irodák összesen 200 diák részvételével, valamint a Marcali és Fonyódi Rendőrkapitányságok illetékességi területén további 60 diák vesz részt a Balaton-parti bűnmegelőzésben. A program célja a bűncselekmények megelőzése, a helyi lakosság és a turisták biztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények áldozatainak segítése.

Címkék: strand, tolvaj, lop, diák, sport