Továbbra is igen népszerű strandsportág a lábtenisz, amit korra és nemre való tekintet nélkül, mindenki szívesen kipróbál. A Mozdulj Balaton rendezvényein belül ezzel a mozgásformával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

- Már vége az iskolának, nem izgulsz. Kicsit lazulni tudsz, itt a Balaton-part, van amikor lemehetsz, meg jó egy kicsit focizni - mondta Veisakker Milán.

A szervezők pont ezért indították útjára 2004-ben a rendezvényt.

- Aktívan töltsék el, mozgással, sporttal töltsék el a szabadidejüket az emberek, ha már lejönnek a Balaton-partra, vízben és szárazföldön is egy kicsit a pihenést aktívan töltsék el - válaszolta Galó Tibor, a szántódi szervező programok szervezője.

Akik nem csak a vízben áztatnák magukat, azok a különböző vízi sport játszóhelyeket is kipróbálhatják. A tengó mellett például a strandröplabdába is belekóstolhatnak az aktív pihenésért rajongók.

- Versenyszerűen játszottunk Budapesten a Vasasban és ezért ez nekünk egy nagy szenvedélyünk, úgyhogy ha jó idő van és itt vagyunk a Balatonon, akkor ha lehet kijövünk ide a homokba, vagy ide a fűre. Úgyhogy mi mindig megragadjuk az alkalmat itt - mondta Körmendi Klára.

Ez pedig már Balatonszemes. Itt a strandfoci az, ami iránt a leginkább érdeklődnek a mozogni vágyók.

- Most egy barátommal lent vagyunk, ő nem vállalta sajnos a szereplést, de itt több helyi fiatal erővel úgy döntöttünk, hogy összeállunk. Vannak pestiek, van bonyhádi, más somogyiak úgyhogy úgy döntöttünk, hogy Vegyes FC néven pályára lépünk. Egyelőre maradjunk annyiban, hogy a részvétel a lényeg, még nem nyertünk mérkőzést, de az utolsó meccset megpróbáljuk megnyerni - tette hozzá Füzesi Bálint.

Az idei Mozdulj Balaton, a hagyományokhoz híven Vonyarcvashegyen, a Lido Strandon zárul majd, augusztus 22-én a Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval. Addig is, minden szombaton délután várják a mozogni vágyókat a Balaton 33 településén, 36 strandon.

Címkék: mozdulj balaton, 2015, strand, nyár, sport