A nagy hőségben nem csak a Virágfürdő pályáira fért rá egy kis felfrissülés két meccs között, hanem a Somogy megyei strandröplabda bajnokság III. fordulójára érkező játékosokra is. A viadalnak végül 19 csapat vágott neki, de ezúttal kicsit más lebonyolításban mint az előző két fordulóban.

- Annyi sajátossága van ennek a fordulónak a többi fordulóhoz képest, hogy mivel itt csak két pálya van, itt csak férfi és női párosok vannak a mai napon és majd jövő héten, tehát július 25-én, kerül megrendezésre a vegyes párosoknak a versenye. A többi helyszínen pedig mind a három kategória az egy napon kerül megrendezésre - mondta Kovács Balázs, a Somogy Megyei Röplabda Szövetségtől.

A mezőnyben ismét ott volt a Demeter-Zsalakovics páros, akik egy negyedik és egy harmadik hely után, még feljebb szerettek volna lépni a ranglistán.

- Én már három éve strandröplabdázom, a Demeter Andris a párom, akivel három éve indultam először. Kihagytam egy évet, de most úgy gondoltuk, hogy újra elindulunk. Indultunk az első és a második fordulón is, ott negyedik, illetve harmadik helyet értünk el. Még kicsit bele kell jönni, de egész jól megy. Úgy érezzük, hogy most meg egyre jobb - válaszolta Zsalakovics Máté.

A III. RÖAK Kupára a helyi versenyzők mellett, a környező megyékből is sokan érkeztek.

- Már régebb óta járunk. Győrbíró Kamilla a lánypárom, Storcz Tamás a fiúpárom, ő most nincs itt, de szerintem már 3-4 éve járunk ide, szinte mindegyikre - tette hozzá Pesti Eszter.

A kaposvári tornán a férfiak mezőnyében végül sikerült felállnia a dobogó tetejére a Demeter-Zsalakovics párosnak, megelőzve a Böcz-Ledniczky kettőst. A hölgyeknél, épp úgy mint egy héttel korábban, most is az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem párosa, a Rák Rebeka - Horváth Alexandra kettős nyert. Folytatás most hétvégén a vegyespárosok küzdelmeivel.

Címkék: Virágfürdő, strandröplabda, 2015, bajnokság, sport