Újabb izgalmas szezonon van túl Somogy megye labdarúgása. A pontvadászatok legjobb csapatait és legeredményesebb játékosait a már hagyományos díjkiosztón köszöntötte az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága a Fino-Food Kft. székházában, ahol természetesen az elmúlt évad értékelése sem maradhatott el.

- Szakmailag - természetesen amatőr futballról beszélünk - mondhatjuk, hogy stagnál, illetve, hogy nem is a cél, hogy sportszakmai szempontból olyan dolgokat tegyen hozzá az amatőr társadalom, amiket a profiktól várunk. A profi csapatok tekintetében pedig azt kell, hogy mondjam, hogy semmiképpen sem zártunk jó évet, mert gyakorlatilag csak az asztal mellett tudtunk NB-s tagságot megőrízni - mondta Csendes Balázs, az MLSZ-SMI igazgatója.

null

A megyei másodosztályból idén a Balatonszentgyörgy és a Magyaregres csapatai léphetnek egyel magasabb osztályba. Az egresiek a tavalyi ötödik hely után nagyon léptek előre a tabellán és jövőre is szeretnének helyt állni a megyei élvonalban.

- Magunkat ítélve úgy érezzük, hogy elfogytunk kicsit állományban. Elég sok sérült volt a végére, voltak kiállítások is, de úgy érzem, hogy aránylag egy ütőképes csapat volt a miénk. A megye egyes induláshoz viszont mindenképpen kellene igazolni, ami egy 4-5 játékost érintene - válaszolta Kozári Tibor, a Magyaregre SE elnöke.

Az utánpótlás játékosok sem unatkoztak a 2014/2015-ös évadban. A felnőtt csapatok három osztályban is versenyeztethették U21-es korú játékosaikat, de az U15-ös és az U18-as csapatoknak is indított bajnokságot a szövetség. A bálványosi Horváth Róbert egymás után másodszor ünnepelhetett gólkirályi címet az U21-esek között. Ennek ellenére nem volt teljesen elégedett az idei szezonjával.

null

- Ez az idei év elég jól sikerült a csapatnak és számomra is, de sokkal többet vártam magamtól is. Sokszor már könnyen vettük a meccseket, éreztük, hogy a bajnokság a kezünkben van. Nem koncentráltunk oda a végére már - mondta Horváth Róbert.

A díjkiosztón köszöntötték a megye legszebb szurkolóhölgyet is, akinek a szíve a Marcali focistákért dobog.

- Marcaliban az ifi és az U18-as meccsre rendszeresen le szoktunk járni, mivel a barátom is focizik, de a nemzetközi focit nem szoktam nézni - válaszolta Sutyor Noémi.

null

Az MLSZ Somogy megyei igazgatóságának elnöke a következő szezonról is ejtett néhány szót a díjátadón.

- A megyei első osztály a Nagyatád visszatérésével, illetve a feljutó csapatokkal lényegesen erősebb lesz. Azt szeretném kívánni, hogy hasonlóan nyugodt évünk legyen fegyelmi ügyekben, mint amilyen az idei volt - tette hozzá Csendes Balázs.

A megyei felnőtt bajnokok és dobogós helyezettek mellett a gólkirályokat, a fair-play díjasokat és az utánpótlás korosztályok legeredményesebb csapatait is köszöntötték a kaposvári díjátadón. A somogyi labdarúgók ezzel hivatalosan is nyári pihenőre tértek.

Címkék: MLSZ-SMI, díjátadó, Somogy megye, labdarúgás, sport