Nagy volt a nyüzsgés szerdán este az Arany úti sportcentrum műfüves pályája mellett. Ezen a napon a harmadik vonal találkozóit bonyolították le, ám mégis minden osztály csapatából megjelentek játékosok. Ennek apropója az eredményhirdetés volt, amit a Sportpálya 2004 erre a napra tűzött ki. Az egyesület tizenegyedik kispályás idényén van túl, és a kezdeti 16 csapatos bajnokság után tegnap egy 53 gárdát megmozgató bajnoki szezon végét zárták le.

- Amikor látjuk, hogy sportszerűen küzdenek a csapatok és viszonylag sokan megjelennek, mint ma is az eredményhirdetésen, akkor azért egy picit büszkék vagyunk arra, amit létrehoztunk tizenegy évvel ezelőtt - mondta Jakab József, a Sportpálya 2004 Egyesület vezetőségi tagja.

Hétfőtől péntekig tartottak a küzdelmek ősszel és tavasszal a műfüvesen, ahol összesen négy osztály versengett a helyezésekért. Az első osztályban a végső győzelem a Sim Team nevéhez fűződik, akik fennállásuk legnagyobb sikerét érték el.

- Több éve játszunk már ezekben a bajnokságokban. Most értünk fel a csúcsra, igazából volt már második helyünk, harmadik helyezésünk is, de most diadalmaskodtunk teljes mértékben - válaszolta Simon Máté, a Sim Team csapatából.

Az ezüstérmet a Kaposgép Kupában a Joker Sport Pub szerezte meg, míg a harmadik helyen a Kaposstil-FIFA végzett. Az első osztály gólkirályát is a bajnok, Sim Team adta, Tabi Tibor 37 találattal bizonyult a legjobbnak ebben a kategóriában. A Meiszterics Kupában, azaz a másodosztályban a Kapos Atlas együttese örülhetett a bajnoki címnek. Az ezüstérmeket a Kaposgép, a bronzérmeket pedig a Kaposi Mór Oktatókórház játékosainak nyakába akasztották. Az osztály legeredményesebb góllövője Szliczki Szabolcs volt, a Kaposgép együtteséből.

A harmadosztályban még az utolsó napra is maradtak izgalmak. A bronzéremre két csapat is esélyes volt még, melyet az utolsó fordulóban a Magister FC ellen elért 5-2-es győzelmével végül a Postás SE szerzett meg.

- Annyira azért nem volt egyszerű. Igazából a góljaink nagy részét a második félidő végére szereztük, úgyhogy megküzdöttünk ezért a harmadik helyért - tette hozzá Wágner Gergely, a Postás SE együttesétől.

A Maker Autó Kupában a legjobb csapatnak a Somogy Sportja All Stars bizonyult, megelőzve a Guargumi együttesét. A legjobb gólvágó a csoportban a Guargumis Törzsök Martin volt. Az öregfiúk bajnokságában a Pomeg ABC végzett az élen, megelőzve a Joker Sport Pub és a Jusztina cukrászda együtteseit.

A gólkirályi címért járó serleget Lassú József vehette át, a bajnok Pomeg ABC-ből.

Címkék: évzáró, kispálya, 2015, sport