Birkózók lepték el a Városi Sportcsarnokot a harmadik alkalommal megrendezett Csányi Pékség kupán. A kadet kötöttfogású rangsorversenynek komoly tétje is volt egyben, hiszen sokan Kaposváron harcolhatták ki a világbajnoki szereplést.

- A hazai mezőnynek, azt mondom, hogy a 80%-a itt van, aki számít az ezen a versenyen mindenképpen elindul és próbálja életben tartani az esélyét arra, hogy világversenyen szerepelhessen - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A kaposvári birkózósport szép sikereket ért el az elmúlt időszakban, így a szövetség számára külön öröm volt, hogy ismét a somogyi megyeszékhely adhatott otthont egy rangos versenynek.

- Ezek mindenkori szintfelmérések a világversenyek előtt és tulajdonképpen kijelölnek egy utat ami alapján el fognak jutni ezek a korosztályok a világversenyekre. Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert Kaposvár évek óta nagyon sokat tesz a magyar birkózásért, éves szinten több versenyt rendez, így segít levenni a magyar birkózó szövetség válláról a terhet - foglalta össze a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, Komáromi Tibor.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola versenyzője, Kajtán Olivér a válogatottban való szereplés reményében vágott neki a versenynek.

A rangsorversenyen a Horvátországból érkező birkózókkal együtt, több mint hatvanhatan álltak szőnyegre. A mezőnyben ott volt az a Lakatos Tamás is, aki néhány nappal előtte még az Egyesült Államokban szerepelt bravúrosan a magyar csapattal.

A III. Csányi Pékség kupán végül két éremmel gazdagodtak a hazai pályán szereplő Sportiskolások. Kajtán Olivér a 63 kilogrammosok mezőnyében a harmadik helyet szerezte meg, míg Járfás András a második helyen végzett 58 kilogrammban.

Címkék: szőnyeg, bírkózás, verseny, sport