- Szerencsére mindenki felgyógyult már a kisebb-nagyobb betegségéből, úgyhogy teljes kerettel tudunk készülni a bajnoki döntő első meccsére. A csapat mostani fizikai es mentális állapotát elnézve bizakodó vagyok, mindenre fel vagyunk készülve. Mind a röplabdázás színvonalát, mind az eredményt tekintve, meg lennek elégedve, ha az idei kupadöntő ismétlését láthatnák a kilátogató szurkolókmondta Bagics Balázs csapatkapitány. 

- Győzelmet várok a bajnoki döntőn, a lélektani előny nálunk van. A Kecskemétnek idén még nem sikerült legyőznie minket, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű lesz ellenük. Mindent meg fognak tenni a győzelemért, ahogy az eddigi három meccsünkön is, de ha a saját játékunkra koncentrálunk, és nem foglalkozunk a külső zavaró tényezőkkel, akkor a bajnoki arany is visszakerül Kaposvárra! Bízom benne, hogy rengetegen fognak szurkolni nekünk, a szurkolóinkkal együtt könnyebb lesz valóra váltani az álmainkat tette hozzá a válogatott center, Szabó Alpár.

Nagy ütközet vár a Demeter-legénységre.
Nagy ütközet vár a Demeter-legénységre.

Egymás után nyolcadik alkalommal rendeznek Kaposvár-Kecskemét döntőt a férfi röplabda-bajnokságban. A Fino célja a Magyar Kupa-trófea visszahódítása után a bajnoki elsőség újbóli megszerzése.

Összességében már a 16. magyar bajnoki elsőségéért száll harcba a kaposvári férfi röplabdacsapat. A sikertörténet még a kilencvenes évek elején kezdődött. Az azóta többször is névváltozáson átesett egyesület 1991-ben jutott be először a döntőbe Kapos Volán néven, és akkor még óriási csatában alulmaradt az Újpest ellen.

Egy esztendővel később a Kaposvári Somogy SC már nem hibázta el a végét: az ötödik mérkőzést sikerült megnyerni a Szeged ellen, hazai pályán, húsvétkor, így a kaposvári röplabdázás az első magyar bajnoki címét ünnepelhette. Aki ott volt a városi sportcsarnokban, máig emlékszik a semmivel össze nem hasonlítható hangulatra, a nagy csatára és a sikerre.

A fiúk 1993-ban és 1994-ben is megismételték a remek eredményt, és a történet még ezután sem ért véget. Sőt! Az együttes 2007 és 2013 között egyeduralkodó volt a hazai bajnoki mezőnyben, és 2013 áprilisában, immár Fino néven 15. alkalommal is elhódította a díszes serleget.

2008 óta mindig a Kecskemét volt az ellenfelünk, és így lesz ez most is.
A magyar örök-rangsorban a Csepel 16 alkalommal hódította el korábban a bajnoki címet. Eljött az ideje, hogy utolérjük őket…

BAJNOKI CÍMEINK: 1992, 1993, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013.

Címkék: bajnoki döntő, Fino Kaposvár, Kecskemét, sport